Tgrt Haber
01 Şubat 2022 10:43

Yargıtay'dan emsal boşanma kararı: Eşini tırnaklayan kadın da kusurlu

Yargıtay, boşanma davasına ilişkin emsal bir karara imza attı. Kendisini aldatan eşinin yüzünü tırnağıyla yaralayan kadının da kusurlu olduğuna hükmetti.

Yargıtay'dan emsal boşanma kararı: Eşini tırnaklayan kadın da kusurlu
yargıtay,,mahkeme,,boşanma,,dava,

Kendisini aldatan eşinin yüzünü tırnağıyla yaralayan kadın hakkında emsal bir karara imza atan Yargıtay, kadının da kusurlu olduğuna hükmetti.

Eşinin kendisine ve ailesine karşı saygısız davrandığını ve sebepsiz yere kavgalar çıkardığını ileri süren koca boşanma kararı aldı. İddiaları inkâr eden davalı kadın evlenmeden önce kocasının sıradan bir terzi olduğunu, evlendikten sonra ailesinden kalan yüklü miktardaki mirası kullanarak tekstil fabrikaları açtığını söyledi. Davalı kadın eşinin sonra ise başka bir kadınla yaşamaya başladığını iddia etti. Hakkında dava açılan kadın, 5 bin TL tedbir-yoksulluk nafakası ile 300 bin lira tazminat istedi.

YARGITAY MAHKEME KARARINI BOZDU

Aile Mahkemesi, davanın reddine karar verdi. Mahkemenin ilk kararında direnmesi üzerine dosya Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'na gitti. Yargıtay, mahkemenin verdiği kararı bozdu.

EŞİNİ TIRNAKLAYAN KADIN KUSURLU SAYILDI

Mahkeme kararının bozulmasına karar veren Yargıtay, emsal nitelikte bir karara imza attı. Kurul, kadının tırnağı ile kocasının yüzünü yaralamasını kusurlu buldu. Kararda "Sadakat yükümlülüğüne aykırı davranışıyla ağır kusurlu davacı karşısında, eşiyle kavga eden ve kavga esnasında tırnağı ile eşinin yüzünü yaralayan davalı kadın az da olsa kusurludur" ifadelerine yer verildi. Tarafların birlikte yaşamalarının mümkün olmadığına karar verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...