Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Ocak 2022 15:09

Yargıtay'dan emsal 'hayırlı evlat' kararı: Miras kaçırmış sayılmaz

Kanser hastası bir baba, kalp hastası eşi ile kendisine bakan kızına bir ev daire bıraktı. Diğer mirasçılar mal kaçırıldığı iddiasıyla dava açtı. Davaya son noktayı koyan Yargıtay, kanser babanın kendisine baktığı için kızına gayrimenkul bırakmasının diğer mirasçılardan ‘mal kaçırma’ amacını taşımayacağına karar verdi.

Yargıtay'dan emsal 'hayırlı evlat' kararı: Miras kaçırmış sayılmaz
yargıtay,miras davası

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, hasta annesi ile babasına bakan kız evlada gayrimenkul devrinin diğer mirasçılardan mal kaçırma amacını taşımayacağına hükmetti.

BABA ÖLDÜ, MİRASÇILAR MAHKEMEYE BAŞVURDU

Kanser olan bir baba, kızıyla kendisine bakması için ‘ölünceye kadar bakım sözleşmesi’ yaptı. Kız yıllarca kalp hastası annesiyle kanser babasının bakımıyla ilgilendi. Kanser olan baba ölünce yapılan sözleşme gereği, annesiyle babasının bakımını üstlenen kız evlada bir daire kaldı. Bunun üzerine murisin mirasçılarından mal kaçırmak amacıyla bir daireyi davalı kızına ölünceye kadar bakma sözleşmesi ile devrettiğini öne süren diğer mirasçılar Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu

MAHKEME: BABAYA BAKMAK ADETTİR

Hastalıkları nedeniyle anne ve babasına birlikte baktığını belirten davalı kız evlat, babasının da bunun üzerine taşınmazı kendiliğinden adına tescil ettirdiğini beyan ederek davanın reddini istedi. Kız evladın hasta babasına bakmasını Türk örf ve adetlerine bağlayan mahkeme, davanın kabulüne hükmetti.

“TAŞINMAZIN DEVREDİLDİĞİ AÇIKTIR”

Ancak Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, mahkemenin kararını bozdu. Emsal bir karara imza atan Yargıtay, “Taşınmazın devredildiği açıktır” diyerek anne babasının bakımını üstlenen kız evlada verilen bir dairenin miras kaçırmak olmadığına hükmetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...