Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Eylül 2021 08:33

Yargıtay'dan ilginç FETÖ kararı: Soruları çalması şüpheliyi FETÖ'cü yapmaz

Yargıtay terör örgütü FETÖ’nün soru hırsızlığına ilişkin dikkat çeken bir karar verdi. Yüksek Mahkeme, soruları önceden ele geçirmenin FETÖ üyeliği için tek başına delil sayılamayacağına hükmetti.

Yargıtay'dan ilginç FETÖ kararı: Soruları çalması şüpheliyi FETÖ'cü yapmaz
FETÖ,sınav,soru,memur,yargıtay

FETÖ’nün çaldığı sorularla memur olan bir kişi hakkında Yargıtay soruları ele geçirmenin FETÖ üyeliği için tek başına delil sayılamayacağına hükmetti.

Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Esra T. 2010 yılındaki KPSS sınavını kazanarak memur oldu. Mahkeme şüpheli hakkında FETÖ üyeliği suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Yerel mahkeme Esra T'ye resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılıktan ise ceza vermedi.

Ankara İstinaf Mahkemesi ise kişiye fetö üyeliğinin yanı sıra resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılıktan da üç yıl hapis verilmesi gerektiğine hükmetti. Konu Yargıtay’a taşındı.

Yargıtay 16'ncı dairesi ilginç bir karara imza attı. Esra t'nin soruları ele geçirmesinin fetö ile bağının bir kanıtı olamayacağına karar verdi. Daire FETÖ üyeliğinin tarifini "örgütle organik bir ilişki içinde sürekli eylemde bulunması gerekir" şeklinde yaptı. Esra T. Hakkındaki mahkumiyet kararını bozdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...