Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Nisan 2016 14:58

Yarım milyonluk kuyumcu soygunu

Kağıthane’de gece saatlerinde boşaltılmış bir binaya giren soyguncular, önce binanın altındaki cep telefonu dükkanının duvarını ardından hemen yanındaki kuyumcunun duvarını deldi. Binayı delik deşik eden soyguncular kuyumcudaki kasanın içerisinde bulunan yaklaşık 500 bin lira değerinde altını çalarak kayıplara karıştı.

Yarım milyonluk kuyumcu soygunu
kağıthane, kuyumcu, soygun

İstanbul’da akılalmaz soygun, gece saatlerinde Kağıthane Hamidiye Mahallesi Girne Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre kimliği belirsiz kişiler, yıkılacak olması nedeniyle boşaltılan 4 katlı bir binanın altındaki Yılmaz Akgün’e ait kuyumcu dükkanını hedef aldı. Binanın üst katında kimsenin yaşamadığını fırsat bilen soyguncular, kuyumcu dükkanının elektriği keserek alarmını devre dışı bıraktı. Ardında soyguncular, boşaltılan binanın kaynaklanarak kapatılmış giriş kapısını parçalayarak içeriye girdi.
4 KİLOGRAM DEĞERİNDEKİ 500 BİN LİRALIK ALTIN ÇALDILAR
Soyguncular daha sonra binanın içerisinden cep telefonu dükkanın duvarını deldi. Duvarın delinmesinin ardından cep telefonu dükkanına giren soyguncular, buradan dükkanın bitişiğindeki kuyumcu dükkanını duvarını deldi. İşlemin tamamlanmasının ardından kuyumcu dükkanına giren soyguncular, içerideki kasayı patlatarak yaklaşık 500 bin lira değerindeki 4 kilogram altını çalarak kayıplar karıştı.
DUVARLARIN DELİNDİĞİNİ GÖRÜNCE ŞOK OLDU
Olayın ardından sabah saatlerinde cep telefonu dükkanını açan esnaf, gördüğü manzara karşısında şok oldu. Dükkanında 2 delik gören esnaf, kendi dükkanında hiçbir şeyin çalınmadığı görünce deliklerin kuyumcu dükkanı için açıldığın fark etti. Esnaf durumu hemen polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, emniyet şeridi çekerek olay yerini kapattı. Ardından olay yeri inceleme ekipleri, her 2 dükkanda ve binada saatlerce inceleme yaparak delil topladı. Toplanan deliller incelenmek üzere emniyet götürüldü.
DÜKKANIN İÇ KASASINI 7 KEZ DELMİŞLER
Öte yandan soyguncuların kuyumcu dükkanındaki kasayı soyduktan sonra vitrinin altındaki iç kasayı da patlatmaya çalıştıkları öğrenildi. Kasayı matkap ile 7 kez delerek açmaya çalışan soyguncuların, altınları çalamadıkları belirlendi. Ayrıca soyguncuların dükkandaki güvenlik kameralarının bağlı olduğu kasayı da çaldıkları öğrenildi.
KUYUMCUYA GİRMEK İÇİN DÜKKANI KULLANMIŞLAR
Cep telefonu dükkanının sahibi, “Sabah kepengi açtık, baktık ki kuyumcunun da elektriğini kesmişler. Bizim dükkanın duvarını kırarak kuyumcuya girmişler. Alarmı da etkisiz hale getirmişler” dedi. Esnaf, “Binada içeriye, içeriden de odaya girmişler. Duvarı kırmışlar, duvarı kırdıktan sonra yan taraftaki kuyumcuya giriyorlar. Dükkandaki küçük kasayı patlatıyorlar. İçindeki malzemeleri ve takı eşyalarını alıyorlar. Altınlar çalınmış. Telefoncu dükkanından bir şey almamışlar, sadece kuyumcuya girmek için kullanmışlar” dedi.
Olay nedeniyle dükkan sahibi Akgün’ün oğlu üzüntü yaşarken, polis soyguncuların yakalanması için çalışma başlattı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...