Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Kasım 2015 14:29

YARSAV'dan skandal başörtüsü çağrısı!

Yargıtay'da bir hakimin başörtülü olarak görev yapmasından rahatsız olan YARSAV, uzun bir açıklama yaptı.

YARSAV'dan skandal başörtüsü çağrısı!
yarsav, başörtüsü, çağrı,

Başörtüye karşı 'ortak direniş gösterelim' çağrısı yapılan "Siyasal İslam'a karşı koyma" başlıklı açıklamada, "Kadın yargıçların başları kapalı görev yapabileceklerini kabule imkan yoktur" ifadeleri kullanıldı.
YARSAV ve Yargıçlar Sendikası, kadın hakimlerin başörtülü olarak görevlerini yapmasından rahatsız oldu. Başörtüsüne karşı 'ortak direniş' çağrısı yapılan açıklamada, "Başörtüsü kullanmanın evrensel hukukça olanağı yok" denildi. Başörtüsünün laikliğe aykırı olduğunu vurgulayan YARSAV, başörtüsü hazımsızlığını "Kadın yargıçların başları kapalı görev yapabileceklerini kabule imkan yoktur" ifadelerini kullanacak kadar ileriye götürdü.
YARSAV'ın açıklaması şöyle:

"Yargıtay'da görev yapan bir kadın yargıcın başörtülü olarak çalıştığı, bu konuda kendi çalışma kuralları olan Yargıtay'ın HSYK'dan görüş sorduğu ve Kurul kararı olmaksızın HSYK Genel Sekreter Yardımcısının imzalı yazısına istinaden kadın yargıcın başörtülü olarak görev yapmasına izin verildiği ve bu yazının verdiği cesaret ile Türkiye'nin değişik yerlerinde bazı kadın yargıç ve savcıların görevlerini başörtüsü ile yerine getirdikleri öğrenilmiştir.

"KABULE İMKAN YOKTUR"

Şimdiye dek yargıçlar ve savcılarla ilgili bir düzenleme yapılmadığından bahisle kadın yargıçların başları kapalı görev yapabileceklerini kabule imkan yoktur.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...