Tgrt Haber
30 Temmuz 2021 08:23

Yasaklar başladı: Aşı olmayanlar dışarı çıkamayacak

Facebook ve Google, çalışanları mecbur tutarken Filipinler aşı olmayanların dışarı bile çıkamayacağını açıkladı. Avustralya ise katı yasaklar ve tedbirler alınacağını açıkladı

Yasaklar başladı: Aşı olmayanlar dışarı çıkamayacak
aşı,filipinler,yasak

Uzmanlar, koronavirüsten korunmanın en etkili yolunun aşı olduğunu söylemesine rağmen hâlâ dünyanın farklı bölgelerinde milyarlarca insan aşı yaptırmamak için direniyor. Bu durum diğer insanların da hayatını tehlikeye attığı için uluslararası birçok şirket ve devlet yeni müeyyide ve yasakları devreye sokuyor.

ALTERNATİF DÜZENLEMELER YAPILACAK

Pandemi sürecinde evden çalışan şirketlerden Facebook ve arama motoru Google, çalışanlarına aşı mecburiyeti getirdiğini duyurdu. Facebook, ABD'de çalışanlarından ofislere dönebilmeleri için Covid-19'a karşı aşılanmalarını istedi. Ayrıca iki büyük şirket de aşı olmayı reddedenler için alternatif düzenlemeler yapılacağını açıkladı.

HER AN ÖLEBİLİRSİNİZ

Öte yandan Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, koronavirüse karşı aşı olmayan kişilerin evden çıkmasına izin verilmeyebileceğini belirtti. Aşı olmak istemeyenlere seslenen Duterte "Pekâlâ, umurumda değil, her an ölebilirsiniz" dedi.

Avustralya Başbakanı Scott Morrison da koronavirüsün Delta varyantıyla mücadele eden ülkede aşı yaptırmayanların yaptıranlara göre daha fazla sınırlamayla karşılaşacağını belirtti. Başbakan Morrison “İkinci dozu yaptırmayanlar ellerini çabuk tutsun. Çünkü aşı olmayanlar için katı yasaklar uygulayacağız” dedi.

AŞI OLMAYANA EKMEK YOK

Covid-19 pandemisiyle mücadele sürerken Türkiye’de son günlerde vaka sayıları yükselişe geçti. Pozitiflik oranının yükselmesi de aşı olmayanlara kısıtlama konusunu yeniden gündeme getirdi. İlginç bir teklifte bulunan Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar “Aşı olmayan insan canlı bomba gibidir. Ölüme sebebiyet vermekten bu kişilere dava açılmalı. Belediye otobüsüne bindirmemeli, AVM’lere sokmamalı. Biz de fırıncı olarak aşı olmayanların hiçbirini fırınımıza sokmayacağız. Aşı olan ve durumu iyi olmayana da fırın başı her gün 20 tane vatandaşa üçer ekmek verelim” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...