Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Ocak 2022 10:15

Yasaklı köpek ırkları için son gün: Sokağa atarsanız 30 bin lira cezası var

Amerikan Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tosa, American Staffordshire Terrier ve American Bully köpeklerin kayıt altına alınması işlemleri yarın bitiyor. Kayıt öncesi köpekler veterinerlerde kısırlaştırılarak mikroçip takılacak. Bu kurala uymayan köpek sahiplerine 11 bin lira ceza kesilecek. köpeklerini sokağa bırakanlara ise 30 bin lira idari para cezası uygulanacak.

Yasaklı köpek ırkları için son gün: Sokağa atarsanız 30 bin lira cezası var
yasaklı ırk köpekler,mikroçip,kısırlaştırma

Yasaklı ırklar arasında yer alan veya bunların melezlerini üreten, sergileyen, takas eden, ülkeye girişini, satışını, reklamını yani bu hayvanların ticaretini yapanlara, temmuzda yürürlüğe giren 7332 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince hayvan başına 2022 yılında 14 bin 982 lira para cezası getirilmişti.

Yasaklı ırklar arasında yer alan köpeklerin İl ve ilçe tarım müdürlüklerinde kayıt işlemleri ve dijital kimliklerinin oluşturulması yarın sona eriyor. Yasaklı olan American Bully, Japanese Tosa, American Staffordshire Terrier, Fila Brasilerio, Amerikan Pitbull Terrier ve Dogo Argentino olmak üzere yasaklı bu 6 ırk köpek 14 Ocak'a kadar veterinerlerde kısırlaştırılıp ve mikroçip takılması gerekiyor. Bu işlemlerden sonra bu hayvanlar il ve ilçe tarım müdürlüklerinde kayıt altına alınacak. Kurala uymayan hayvan sahiplerine 11 bin lira para cezası kesilecek.

TASMASIZ DOLAŞTIRILAMAYACAK

Yasaklı ırklar arasında yer alan hayvanlar tasmasız, ağırlıksız ve kayıt belgesi olmadan dolaştırılamayacak. Bu köpekler çocuk parklarına ve halkın yoğun olduğu yerlere sokulamayacak.

Yasaklı köpek ırkları için son gün: Sokağa atarsanız 30 bin lira cezası var

BELEDİYELER KABUL ETMEK ZORUNDA

Sahip olduğu yasaklı ırklara bakamayanlar hayvanlarını belediyelere ait bakımevlerine bırakabilecek. Yeni kanundaki değişiklik kapsamında hayvan bakımevleri, teslim edilen hayvanları kabul etmek zorunda olacak.

Yasaklı ırk hayvanlarını hiçbir işlem yapmadan sokağa terk edenlere 30 bin lira para cezası kesilecek. Yasalara uymayanların hayvanlarına el konulacak. El konulan hayvanlar belediyelere ait bakım evlerine götürülecek. 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...