Tgrt Haber
06 Ekim 2021 15:24

Yavuz Sondaj Gemisi Karadeniz’e hareket etti

Yavuz sondaj gemisi Karadeniz'deki ilk görevi için hareket etti. Türkiye'nin 'Milli Enerji ve Maden Politikası' kapsamında, denizlerdeki arama ve sondaj faaliyetlerinin artırılması amacıyla 2018'de Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından satın alınan "Yavuz" gemisi İstanbul Boğazı'ndan geçti.

Yavuz Sondaj Gemisi Karadeniz’e hareket etti
yavuz sondaj gemisi,karadeniz,istanbul

Yavuz Sondaj Gemisi Karadeniz’deki ilk görevini yeri getirmek üzere hazırlanması için Ağustos ayında Haydarpaşa Limanı’na demirlemişti. Burada kule söküm işlemleri tamamlanan Yavuz gemisi, ardından Yenikapı açıklarına demirledi.

Boğaz geçiş hazırlıklarının tamamlanmasıyla birlikte Yavuz Sondaj Gemisi Karadeniz'deki ilk görevini yerine getirmek üzere Karadeniz’e doğru hareket etti.

Yavuz Sondaj Gemisi Karadeniz’e hareket etti

İSTANBUL BOĞAZI'NDAN GEÇTİ

Karadeniz’e doğru yola çıkan Yavuz Sondaj Gemisi İstanbul boğazından geçiş yaptı.

Yavuz Sondaj Gemisi Karadeniz’e hareket etti

VATANDAŞLARIN İLGİ ODAĞI OLDU

TPAO'nun Twitter hesabından yapılan paylaşımda ise Yavuz sondaj gemisinin Karadeniz'deki ilk görevi için hazırlandığı belirtilerek, "Kule söküm işlemleri tamamlanan Yavuz sondaj gemisi Haydarpaşa Limanı’ndan ayrılarak Yenikapı açıklarına demirledi. Teknik hazırlıklar tamamlandıktan sonra Yavuz, Boğaz geçişini gerçekleştirerek Karadeniz’e hareket edecek" ifadeleri kullanıldı. Saat 11.40 sularında hareket eden Yavuz sondaj gemisi, saat 12.30 sularında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne ulaştı. Yavuz sondaj gemisi vatandaşların ilgi odağı oldu.

Yavuz Sondaj Gemisi Karadeniz’e hareket etti

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...