Tgrt Haber
25 Temmuz 2022 09:06 - Güncelleme : 25 Temmuz 2022 10:24

Yeğenini 1 yıl çöp evde kilitli tutan teyzenin ifadesi ortaya çıktı: İkna etmeye çalışıyordum

Bursa’da bir çöp evde ölmek üzereyken bulunan ve 1 yıl boyunca bir odada, aç, susuz ve kilitli kaldığı öğrenilen C.M.A’nın teyzesinin ifadesi ortaya çıktı. 9 yaşındaki yeğenini 1 yıl boyunca işkenceyle kapalı tutan kadın, kendisini savundu.

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: SABAH
Yeğenini 1 yıl çöp evde kilitli tutan teyzenin ifadesi ortaya çıktı: İkna etmeye çalışıyordum
bursa,çöp ev

Bursa’da ev sahibinin şikayeti üzerine mahkeme kararıyla boşaltılan çöp evden çıkan dram tüm Türkiye’yi ağlattı. Bir yıldır evin bir odasında kilitli olarak tutulan 9 yaşındaki C.M.A., bu süre zarfında beslenmediği için çok zayıflamış, saçları ve tırnakları uzamış halde, ölmek üzereyken bulundu. Çocuğun annesinin psikolojik sorunlarının olması sebebiyle velayetinin anneannesine verildiği, ancak 2020 yılında anneannenin hayatını kaybetmesiyle çocuğun, teyzesi Kamuran Pınar A.’ya teslim edildiği öğrenildi. Küçük çocuk bir yıldır kilitli kaldığı odada baygın halde bulunurken Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile teyze Kamuran Pınar A. Yeniden gözaltına alındı.

Yeğenini 1 yıl çöp evde kilitli tutan teyzenin ifadesi ortaya çıktı: İkna etmeye çalışıyordum

22 Temmuz 2022 günü Avukat Batuhan Arısoy Görükle Polis Merkezi'ne başvurarak Görükle Mahallesi Eymir Caddesi üzerindeki bir apartmanda bulunan dairenin boşaltılmasına rağmen Kamuran Pınar A.'nın hala evi kullanmaya devam ettiğini bildirdi. Adrese gidildiğinde dairede 44 yaşındaki Kamuran Pınar A. ve 15 yaşındaki kızı Esra Zeynep A. bulundu.

İKİ  AYRI SUÇ KAYDI

Kamuran Pınar A. ve kızı hakkında 'Çocuğun Kaçırılması ve Alıkonulması, Basit Yaralama suçlarından ayrı ayrı kayıt bulunduğu anlaşıldı. Kamuran Pınar A. hakkında kız kardeşi Yasemin A. tarafından yapıldığı anlaşılan bir şikayet ile ilgili yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi.

İki isim yakalanarak gerekli işlemeleri için Polis merkezine intikal ettirildi. Yakalama kararının gereği olarak yapılan işlemler ardından nöbetçi savcısının talimatı ile bu kişiler salıverildi.

Yeğenini 1 yıl çöp evde kilitli tutan teyzenin ifadesi ortaya çıktı: İkna etmeye çalışıyordum

TEYZESİNİ ANNESİ OLARAK TANITTI

Aynı gün saat 19.00 sıralarında bahse konu çöp eve Nilüfer Belediyesi Temizlik görevlileriyle giden Avukat Batuhan Arısoy, evin içerisinde ve kilitli olduğu görülen bir odadaki çöplerin arasında sağlık durumunun iyi olmadığı anlaşılan erkek çocuğu gördü. Polise verilen bilgi üzerine isminin C.M. A. olduğunu ve 2012 doğumlu olduğunu belirlenen çocuk, annesinin Kamuran Pınar A. olduğunu beyan etti. Yapılan sorgulamalarda buluntu çocuğun annesinin Kamuran Pınar A.’nın kız kardeşi Yasemin A. olduğu tespit edildi.

"KIZ KARDEŞİM OĞLUMU KAÇIRDI"

Şahsın 5 Mart 2020 tarihinde İstanbul Şile'de annesinin cenazesinden sonra kardeşi olan Kamuran Pınar A.'nın oğlunu kaçırdığını ve bu tarihe kadar haber alamadığını şeklinde müracaatı olduğu anlaşıldı.

ÇOCUK YENİDEN DEVLET KORUMASINDA

C.M. A.'nın annesi teslim alana kadar tedavisinin yaptırılması ve Çocuk Esirgeme Kuruma teslim edilmesi kararlaştırılırken tedavisinin yapılması akabinde çocuk Antalya'dan otobüsle gelen annesi Yasemin A.'ya teslim edildi. Ancak yapılan araştırma sonrası çocuk annesinden alınarak Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde koruma altına alındı.

Diğer taraftan Kamuran Pınar A. hakkında küçük çocuğun bakımını yapmaması sebebiyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yeniden gözaltı kararı verildi.

Yeğenini 1 yıl çöp evde kilitli tutan teyzenin ifadesi ortaya çıktı: İkna etmeye çalışıyordum

“ANNESİ İSTEMİYOR DİYE BEN BAKTIM”

Kamuran Pınar A. Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yeniden gözaltına alınırken emniyette susma hakkını kullanan teyze, savcılıktaki ifadesinde, annesi istemediği için yeğenine kendisinin baktığını söyledi.

“İKNA ETMEYE ÇALIŞIYORDUM”

Güvenlik görevlisi olarak çalıştığını, eşinden boşandığı ve 1 çocuğunun bulunduğunu belirten Kamuran Pınar A. ifadesinde, "Yeğenim anneannesi ile beraber kalıyordu. Annem öldükten sonra şehir dışında yaşayan kardeşim ile iletişim kurmaya çalıştım. Fakat annesi çocuğu istemedi.

O yüzden çocuğu yanıma aldım. Annesi istemediği için yeğenime ben bakıyordum. Kardeşimin çocuğunu kabul etmesi için de zaman zaman iletişim kurup, ikna etmeye çalışıyordum" dedi.

Kaynak: SABAH
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...