Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Aralık 2017 05:05

Yemen'e 2017 yılının en büyük tıbbi yardımı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Yemen'e 2017 yılının en büyük tıbbi malzeme yardımının ulaştığını bildirdi.

Yemen'e 2017 yılının en büyük tıbbi yardımı
tıbbi yardım,,yemen,,DSÖ,

DSÖ'nün Yemen Ofisine ait sosyal paylaşım sitesi hesabından yapılan açıklamada, 70 tondan fazla tıbbi malzeme, ilaç, cerrahi operasyon gereksinimleri taşıyan DSÖ'ye bağlı uçağın Sana Havalimanı'na indiği belirtildi.

Bu arada, DSÖ Yemen Temsilcisi Nevio Zagaria ise Husilere ait SABA ajansında yer alan açıklamasında, bunun DSÖ'nün 2017 yılında yaptığı en büyük tıbbi malzeme yardımı olduğuna dikkati çekti.

Zagaria, Hudeyde Limanı'ndaki kısıtlamalar nedeniyle örgütün yardımları uçakla Sana'ya ulaştırmak durumunda kaldığını, bunun ulaştırma maliyetini 5 kat artırdığını ifade etti.

Birçok yardım kuruluşu, Yemen'e yardımları ulaştırmada Husilerin kontrolündeki El-Hudeyde ve Es-Salif limanlarını kullanıyor.

Yemen hükümeti ise ilgili taraflara ülkeye insani yardımları ulaştırmada meşru yönetimin kontrolündeki kurtarılmış hava ve deniz sınırlarını kullanmaları çağrısında bulunuyor.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Yemen hükümetine destek veriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...