Tgrt Haber
17 Temmuz 2021 11:24

Dünyada bir ilk: Çağa uygun anayasa geliyor

Anayasa Bilim Kurulu tarafından üzerinde çalışılan ve 2023 seçimlerine yetiştirilmeye çalışılan 128 maddelik anayasa çalışmalarında yeni bir döneme girildi. Yapay zekâ kavramının gireceği anayasada kılık kıyafete güvence getirilecek, sosyal medya ve internet hakları da korunacak.

Dünyada bir ilk: Çağa uygun anayasa geliyor
yeni anayasa,,kılık kıyafet,,sosyal medya,,yapay zeka,

Anayasa Bilim Kurulu yenilendi. Çalışmalar hızlandı. Yapay zekâ, sosyal medya ve internet hakları 128 maddelik anayasa metnine girecek.Yeni ve sivil Anayasa için kolları sıvayan AK Parti’de çalışmalarda son aşamaya gelindi. Anayasa Bilim Kurulu geride kalan hafta başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplandı. 8 buçuk saat süren bir toplantı gerçekleştirildiği öğrenildi.

'YAPAY ZEKA' KAVRAMI ANAYASA'YA GİRİYOR

Toplantıda, AK Partili kurmaylar tarafından hazırlanan 128 maddelik yeni anayasa masaya yatırıldı. Ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı. Yeni anayasada dünyada bir ilk gerçekleşecek. ‘Yapay zekâ’ kavramı anayasada yer alacak. Yeni ve sivil Anayasa’da ‘İnsanın korunması için devletin tedbir alması gerektiğini’ ifade edecek bir madde de eklenecek.

YENİ ANAYASA'DA KILIK KIYAFETE GÜVENCE

Kılık kıyafete anayasal güvence getirilmesi de gündemde yer alıyor. Ayrıca, kadınların yasama, yürütme ve partilerde görev almasına yönelik ‘emredici’ bir hükmün de anayasaya koyulacağı belirtiliyor. Bunların yanı sıra, çocuk, genç ve aileye yönelik uluslararası sözleşmelere de dayanarak güvenceli hükümler getirilecek.

"SOSYAL MEDYA VE İNTERNET HAKLARI"

Yeni Anayasa’da yer alacak en önemli maddelerden biri ise sosyal medya ve internet kullanımına yönelik olacak. Twitter, Facebook ve Google gibi büyük sosyal medya şirketlerin, iletişimi kontrol etmesi tehdidine karşılık ‘devletin gerekli tedbirler’ alması gerektiğine yönelik maddelerin ekleneceğine de dikkat çekiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...