Tgrt Haber
05 Ocak 2022 08:22

Yeni ekonomi paketi Meclis'te: Doğalgazda kademeli tarife dönemi

AK Parti tarafından hazırlanan yeni ekonomi paketi Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Sunulan pakete göre doğal gazda kademeli tarife dönemine geçilecek, bireysel emeklilikte devlet katkısı yüzde 30'a çıkarılacak, ihracatçılara uygulanan kurumlar vergisinde bir puanlık indirim yapılacak.

Yeni ekonomi paketi Meclis'te: Doğalgazda kademeli tarife dönemi
TBMM,meclis,doğal gaz,kademeli tarife

Ekonomik düzenlemeleri içeren kanun teklifi Meclis Başkanlığına sunuldu. O teklif, memur ve emekliye ek zam, TL finansal araçlara talebin artırılması, kademeli doğal gaz satış fiyatı belirlenmesi gibi düzenlemeleri de içeriyor.

Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi, Meclis Başkanlığına sunuldu. Teklif ekonomik düzenlemeleri içeriyor. AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan kanun teklifi, 18 maddeden oluşuyor.

Kanun teklifinde emekli taban aylığının bin 500 liradan 2 bin 500 liraya çıkarılması ve memur maaşlarına yüzde 7,5 artış yapılmasına ilişkin düzenleme yer aldı. Yeni torba kanun teklifinde kur korumalı mevduata yasal dayanak da oluşturuldu.

KADEMELİ DOĞAL GAZ SATIŞ FİYATI YOLDA

Elektrikte olduğu gibi BOTAŞ'a kademeli doğalgaz fiyatlarını il ve bölge bazında belirleme yetkisi öngörüldü. Teklifte ayrıca kur korumalı mevduatın yasal dayanağı oluşturuldu. Merkez Bankası’ndaki yabancı paralara haciz konulamayacak.

BES'TE YENİ TEŞVİK PAKETİ

Bireysel emeklilikte belirli bir süre bulunmuş katılımcılara kısmen ödeme alma imkanı sağlanacak. Yüzde 25 olarak belirlenmiş olan devlet katkısı oranı yüzde 30’a yükselecek. Talep etmeleri halinde 45 yaş üstü katılımcılar otomatik katılım sistemine dahil edilebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...