Tgrt Haber
20 May 2019 10:42

Yeni lise modelinde YKS değişecek mi?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni lise modelini açıkladı. 2024'te de üniversite sınav sisteminin değişeceğinin sinyalini verdi. Ancak sınava girecek öğrencilerin ve velilerin tedirgin olmamasını isteyen YÖK yetkilileri, "Üniversiteye giriş sisteminde yeniliğe gitme gibi bir düşüncemiz yok" açıklaması yaptı.

Yeni lise modelinde YKS değişecek mi?
YKS,

Milli Eğitim Bakanı yeni lise modelini açıkladı. Sistem 2020'de değişecek. Bakan, 2024'te de üniversite sınav sisteminin değişeceğinin sinyalini verdi.

Yeni lise modelinde YKS değişecek mi?

Ancak üniversite sınavında kısa vadede değişiklik beklenmiyor.  "Üniversiteye giriş sisteminde yeniliğe gitme düşüncemiz yok" dedi.

YÖK yetkilileri, mevcut giriş sisteminin ezbercilik yerine muhakeme ve analizi öne çıkaran, sistemsel olarak doluluk oranlarını yükselten bir kurguya sahip olduğunu vurguladı.

Yetkililer, "YÖK olarak gündemimizde üniversiteye giriş sisteminde hali hazırda yeniliğe gitme gibi bir düşüncemiz olmadığı gibi bu hususta yeni bir çalışmamız da bulunmamaktadır" dedi.

YÖK yetkilileri, yeni lise modelinin ilk mezunlarının verileceği döneme de vurgu yaptı. "4-5 yıl sonra zamanı gelince elbette YÖK olarak bir değerlendirme yapılacaktır. Fakat bu değerlendirme her zamanki gibi yine piyasa kavramından uzak, fırsat eşitliği ve sosyal adalet kavramları etrafında olacaktır" ifadelerini kullandı.

Bu kapsamda da, "Yeni modelin henüz bilinmeyen, öngörülemeyen sonuçlarına göre YÖK'ün 4-5 sene önceden harekete geçip YKS'de düzenlemeye yönelmesi söz konusu olamaz" denildi.

Ayrıca, üniversite sınavına girecek olan öğrenci ve velilerin YKS konusunda kendilerini bilinmezlik içerisinde hissetmemeleri ve tedirgin olmamaları mesajı verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...