Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Şubat 2015 06:09

Yeni MİT Müsteşarı kim olacak?

MİT Müsteşarlığı görevinden istifa eden Hakan Fidan'ın yerine yapılacak atama için ilk resmi değerlendirme, bugünkü MGK'da yapılacak.

Yeni MİT Müsteşarı kim olacak?
hakan fidan, yeni mit Müsteşarı, yeni mit müsteşarı, çözüm süreci

Çözüm sürecinde oynadığı rol nedeniyle Türk güvenlik bürokrasisinin önemli isimlerinden biri haline gelen Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sitemine rağmen Haziran ayındaki seçimde milletvekili adayı olabilmesi için MİT Müsteşarlığı görevinden istifa etmişti.

Fidan'ın istifasının ardından MİT Müsteşar Vekili olarak İsmail Hakkı Musa görevlendirildi. MİT teşkilat yasasının 13. maddesinde, "Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı, Milli Güvenlik Kurulu'nda görüşüldükten sonra Başbakanın inhası ve Cumhurbaşkanının onayı ile atanır" hükmü yer alıyor.

İki ayda bir toplanan Milli Güvenlik Kurulu'nun Şubat ayı olağan toplantısı bugün saat 14.00’de Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılacak.  MİT Müsteşarı'nın atanması sürecinde Başbakan ile Cumhurbaşkanı'nın tercihi etkili olacak.

Ancak yaptığı görevin mahiyeti nedeniyle yeni müsteşarın atanması sürecinde devletteki teamüller çerçevesinde ordunun komuta kademesinin görüşü de MGK'da alınıyor. MGK'nın bugünkü toplantısında, yeni müsteşarın ismi üzerinde değerlendirme yapılması bekleniyor. Bu değerlendirmenin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu, belirleyeceği bir ismi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunacak. Kulislerde, atamanın seçim sonrasına bırakılması ihtimali üzerinde de duruluyor.

MGK’nın gündeminde; Suriye’deki iç  savaş,  terör örgütü IŞİD,  Şah Fırat operasyonu,  çözüm süreci,  Irak ve Ukrayna’daki durum ile Kıbrıs sorununun yer alması bekleniyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...