Tgrt Haber
01 Haziran 2021 16:16

Yeni seyahat kuralları belirlendi: Aşı ve test zorunluluğu getirildi

Türkiye’ye yapılacak dış hat uçuş seferlerinde yeni seyahat kuralları belirlendi. Yolculardan seyahat tarihlerinden 14 gün önce aşı olduğuna dair belge ve varıştan 72 saat önce negatif testleri ibraz etme zorunluluğu getirildi.

Yeni seyahat kuralları belirlendi: Aşı ve test zorunluluğu getirildi
Türkiy,Yurt Dışı,Uçuş yasağı,Koronavirüs test

Türkiye’ye yapılacak dış hat uçuş seferlerinde yeni seyahat kuralları belirlendi. Yurt dışından Türkiye’ye yapılacak uçuşlara yönelik 1 Haziran 2021 tarihi itibariyle geçerli olmak üzere yeni kararlar alındı. Türkiye’ye girişlere ilişkin yeni düzenlemeler yapıldı. 

14 GÜN SÜREYLE KARANTİNAYA ALINACAK

Yapılan yeni düzenlemeyle, Afganistan, Bangladeş, Brezilya, Güney Afrika, Hindistan, Nepal, Pakistan, Sri Lanka'dan Türkiye’ye gelen kişilerden en fazla 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu ibrazı talep edilecek ve bu kişiler 14 gün süreyle karantinaya alınacak. Alınan yeni kararlarla birlikte Brezilya ve Güney Afrika’ya uçuş yasaklarının sona erdiği ifade edildi.

Kararlar ile ilgili olarak İngiltere, İran, Mısır ve Singapur'dan gelen kişilerden girişten en fazla 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu ibrazı talep edilecektir.  Türkiye uçuşlarını askıya alan İngiltere'den seyahat edecek yolcuların Antijen test sonucu veya aşı/bağışıklık sertifikası kabul edilmeyecek.  

KORONAVİRÜS AŞISI OLANDAN PCR TESTİ İSTENMEYECEK

Belirli ülkelerin dışında Avustralya, Yeni Zelanda, Singapur, Çin, Hong Kong, Vietnam, Tayland, Güney Kore, Japonya, Letonya, Ukrayna, Estonya, Lüksemburg, Macaristan, Yunanistan ve Bulgaristan'dan Türkiye'ye girişlerde ise koronavirüs aşısı olan yolculardan PCR testi istenmeyecek. Yolcular ülkeye girişten en az 14 gün önce aşı yaptırıldığına ve/veya Covid-19 hastalığının son 6 ay içinde geçirildiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...