Tgrt Haber
01 Ocak 2021 07:43

Yeni yılın ilk bebekleri dünyaya 'merhaba' dedi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 112 Avrupa Komuta Merkezinden sağlık çalışanlarına seslendi. Koca, "Canla başla çalıştınız, 112 acil çalışanları olarak üzerinize düşen sorumluluğu hakkıyla yapma noktasında üstün gayret gösterdiniz. Bütün vatandaşlarımız sizin bu gayretlerinize şahit." dedi. Öte yandan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ankara'da dünyaya gelen yeni yılın ilk bebeklerini ziyaret etti.

Yeni yılın ilk bebekleri dünyaya 'merhaba' dedi
bakan koca

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bakırköy'de bulunan 112 Avrupa Komuta Merkezi'ni ziyaretinin ardından sağlık çalışanlarına telsizle seslendi.

Bakan Koca, daha sonra yılın ilk bebeğinin doğduğu Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde internet üzerinden görüntülü bağlanarak, İsranur bebeğin annesi Nursel Aydemir ve babası Cevdet Aydemir'den beşinci bebekleri olan kızlarının sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı ve ailenin yeni yılını kutladı. 

Yeni yılın ilk bebekleri dünyaya 'merhaba' dedi

 

2021 YILI SAĞLIK ÇALIŞANLARI YILI OLARAK KABUL EDİLDİ" 

Sağlık Bakanı Koca, 2021 yılının ülkemize, milletimize ve insanlığa huzur sağlık ve hayırlar getirmesini temenni ediyorum.  Bütün dünyanın hedefi salgını sona erdirmek şeklinde oldu ama 2020 salgının bittiği yıl olmadı. Umarım 2021 yılı salgını bitirdiğimiz yıl olur.

Yeni yılın ilk bebekleri dünyaya 'merhaba' dedi

Canla başla çalıştınız, 112 acil çalışanları olarak üzerinize düşen sorumluluğu hakkıyla yapma noktasında üstün gayret gösterdiniz. Bütün vatandaşlarımız sizin bu gayretlerinize şahit. Sizin bu gayretlerinizle beraber 2020 yılı sağlık çalışanlarımız, sağlık ordumuz nezdinde önemli bir yıl oldu.

 

Aslında 2020 sağlık çalışanlarımızın yılı oldu. Çünkü geçtiğimiz yıl özellikle fedakarlığınız ve öz verinizle yoğun gayret gösterdiğiniz önemli bir yıl oldu. 2021 yılı Dünya Sağlık Örgütü'ne bizim yaptığımız öneriyle sağlık çalışanları yılı olarak kabul edildi." İfadelerini kullandı.

Yeni yılın ilk bebekleri dünyaya 'merhaba' dedi

 

2021 yılının uluslararası sağlık çalışanları yılı olarak kutlanacağını söyleyen Koca, "Dolayısıyla, 2021 yılı tarihe sağlık çalışanları yılı olarak geçmiş olacak. Ben, gayret ve çabanızı çok yakından biliyorum. Özellikle bir çoğunuz ailelerinizden, anne ve babalarınızdan ayrı kaldınız.

 

Yeni yılın salgının bittiği yıl olmasını temenni ediyorum. Salgının son günlerde azaldığını özellikle aşı temini ile birlikte vatandaşlarımızın da tedbirlere uymasıyla bu yılın salgını bitireceğimiz yıl olacağını umuyorum.

 

Sağlığın güvencesi yine biz sağlık çalışanları olacaktır. Nezdinizde tüm sağlık çalışanlarının yeni yılını kutluyorum ve hayırla geçirmelerini temenni ediyorum. Hayırlı mesailer diliyorum." şeklinde konuştu.

 

BAKAN SELÇUK ANKARA'DA ZİYARET ETTİ 

Ankara Şehir Hastanesi'nde normal doğumla ikinci çocuğunu dünyaya getiren anne Nurselin Güler Yavaş'ı ziyaret eden Selçuk, saat 00.01'de 3 kilogram 510 gram olarak doğan kız bebek Elisa Azra'nın ömrünün uzun, bahtının güzel olması, sağlıkla büyümesi temennisinde bulundu.

Yeni yılın ilk bebekleri dünyaya 'merhaba' dedi

Sosyal mesafeyi koruyarak Elisa Azra bebeği seven, anneyle sohbet eden ve ailenin yeni yılını kutlayan Selçuk, Yavaş ailesinin ilerleyen dönemde 3. bebeklerini de kucaklarına alabilmelerini diledi.

Bakan Selçuk, ardından saat 00.05'te normal doğumla 3 kilogram 740 gram olarak dünyaya gözlerini açan erkek bebek Miraç'ın annesi Tevriz Kesekler'e ziyarette bulundu.

Yeni yılın ilk bebekleri dünyaya 'merhaba' dedi

 

Dördüncü çocuklarını kucaklarına alan aileyi tebrik eden Selçuk, bebeklerin yeni yılda yeni bir umut olduğunu dile getirdi.

 

Bakan Selçuk, ziyaretinin sonunda tüm vatandaşların yeni yılını kutlayarak, "Herkese aileleriyle, sevdikleriyle beraber sağlıklı, huzurlu, mutlu bir yıl diliyorum. İnşallah bu salgın süreci geçer, aşılarımızı oluruz ve ondan sonra da eski buluşmalarımızı yapabiliriz. Bu yıl da yine sosyal mesafeye dikkat etmemiz önemli." ifadesini kullandı.

 

Bakan Selçuk, ziyaretlerinde yeni yılın ilk bebeklerine altın taktı.

 

"Bebeğim 2021 yılı için umut getirsin" 

Bebeğini kucağına almanın mutluluğunu yaşayan anne Nurselin Güler Yavaş da AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Çok güzel bir duygu. Bir oğlum var ilk defa kızım oluyor, mutluyum." dedi.

Hastanede ebeler ve doktorların kendileriyle çok ilgilendiğini vurgulayan Yavaş, "Bebeğim 2021 yılı için umut getirsin inşallah. Koronavirüs ülkemizden, dünyadan uzaklaşsın. Yeni yıl sağlık getirsin tüm dünyaya." diye konuştu.

 

Bebeğine verdiği "Elisa" isminin cennet kapısını bekleyen meleğin adı olduğunu anlatan Anne Yavaş, Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'a da ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

 

Van’da yeni yılın ilk bebekleri, Lokman Hekim Hayat Hastanesi'nde dünyaya geldi. Van’da 2021 yılının ilk bebeği ‘Civan Ali’ oldu. Lokman Hekim Hayat Hastanesi'nde Nazlı Sönmez İnci saat 00.01’de sezaryen doğumla bir erkek bebek dünyaya getirdi. İkinci bebeklerine ‘Civan Ali’ ismini veren baba Saim İzci, “Çok mutluyuz. Her doğan çocuk, inşallah güzellikler içerisinde yaşasın, güzelliklerde bulunsun diye umut ediyoruz. Adını kültürleri yansıtsın diye adını Civan Ali koydum.

 

Sıkıntılı bir yıl geçirdik. İnşallah 2021 yılı, bütün çocuklara ve bütün insanlık alemine hayırlar getirir. Herkesin rahat, huzurlu ve mutlu yaşadığı bir yıl olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Lokman Hekim Hayat Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Gülsüm Feyza Kızıltan ise 2020 yılının zor bir yıl olarak geçtiğini belirterek, “2020 yılı özellikle sağlık çalışanları başta olmak üzere hepimiz için zor geçti. Çok şükür zorlu bir yılı geride bıraktık. 2021 yılının hepimiz için sağlık ve mutluluk getireceğini umuyorum” dedi.

 

2021 yılının ilk saatlerinde 3 bebeğin dünyaya geldiğini dile getiren Kızıltan, “2021 yılının ilk bebeklerin dünyaya getirmeye başladık. Bunlardan bir tanesi 5 yıl önce de tarafımdan normal doğumla dünyaya getirdiğimiz Nazlı Hanım'ın bebeği oldu.

 

2021 yılında inşallah uğur getirecek. Allah hayırla, sağlıkla, sıhhatle büyütmelerini diliyoruz. Şu ana kadar 3 bebek dünyaya geldi. Allah’a çok şükür olsun ki, 2021 yılına başlamış olduğumuz bu süreçte bütün bebeklerimizin sağlık durumları iyi, annelerinin yanında. İnşallah bir ömür anne ve babalarıyla büyürler” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...