Tgrt Haber
17 Haziran 2021 11:51

Yerli ve milli helikopter Gökbey için önemli adım

Türkiye’nin savunma alanındaki gurur projelerinden ‘GÖKBEY’ helikopterinde önemli bir aşama daha tamamlandı. T625 GÖKBEY helikopterine tasarım organizasyonu onay belgesi verildi. işte detaylar.

Yerli ve milli helikopter Gökbey için önemli adım
gökbey helikopter,

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından geliştirilen yüzde yüz milli helikopter GÖKBEY için önemli bir aşama başarıyla tamamlandı. T625 GÖKBEY helikopterine Tasarım Organizasyonu Onay Belgesi verildi.

Sevindiren gelişmeyi, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, TUSAŞ, duyurdu. Açıklamada, ürünün standartlara uygun olduğu ve üretime geçebileceği anlamına gelen "TİP sertifikası" alma yolunda da önemli bir adım atılmış olduğu belirtildi.

GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri, en zorlu iklim ve coğrafyalarda dahi, yüksek irtifa ve yüksek sıcaklıkta, gece ve gündüz koşullarında etkin bir şekilde faaliyet gösterebilecek.

GÖKBEY sadece askeri alanda değil taşıma, kargo, ambulans, arama kurtarma ve kıyı ötesi taşıma görevlerinde de kullanılacak. GÖKBEY'in önümüzdeki sene içinde de ilk teslimatının yapılması planlanıyor..

Daha önce TUSAŞ'ın, sabit kanat HÜRKUŞ için sertifikasyon yetkisi bulunuyordu. Şimdi ise sıra yüzde yüz milli helikopter olan GÖKBEY'e geldi. Türkiye böylece savunma sanayii alanında önemli bir adım daha atmış oldu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...