Tgrt Haber
20 Haziran 2021 11:09

Yerli ve milli silahlar ilk kez görücüye çıktı

Türk güvenlik güçlerinin envanterine SAR-762-MT ve SAR-56 isimli 2 yeni silah eklendi. Yerli ve milli imkanlarla üretilen silahlar ilk kez görücüye çıktı. Üretilen bu yeni silahlarla dış ülkelere olan bağımlılığın azaltılması hedefleniyor.

Yerli ve milli silahlar ilk kez görücüye çıktı
SAR-762-MT,SAR-56,yerli silah,türk silahlı kuvvetleri

Türkiye savunma sanayi alanında yerli ve milli üretime devam ediyor. Terörle mücadelede büyük başarı getiren helikopter, zırhlı araç, İHA/SİHA gibi önemli hamlelerin ardından silah üretiminde de dikkat çeken gelişme yaşandı.

İLK KEZ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

2018'de Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile imzalanan proje kapsamında geliştirilen SAR 762 MT adlı piyade tüfeği tamamlandı. Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünün ihtiyaçlarını karşılama amacıyla başlatılan proje sonucunda, en az bin atım yapabilen bir tüfek ortaya çıktı. Envantere eklenen bir diğer silah ise SAR-55 oldu. Söz konusu silahlar ilk kez Türkiye Verimlilik Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’nda görücüye çıktı.

Fuara 60 silahla katıldıklarını kaydeden Sarsılmaz Silah Sanayii’nin Satış Müdürü Hakan Özadalı, “Piyade tüfeklerimiz, makinalı tabancalarımız, ağır makineli tüfeğimizi fuarda sergiledik. İlk kez bu fuarda gösterdiğimiz ürünlerimiz var. SAR-762-MT dediğimiz ağır makinalı tüfeğimiz ilk kez görücüye çıktı. Onun haricinde birde piyade tüfeğimiz var SAR-56 modelimiz. O da ilk kez bu fuarda görücüye çıktı” dedi.

DAKİKADA 700 ATIŞ YAPABİLİYOR

Dışa bağımlılığı önemli ölçüde azaltması beklenen silahların tamamen yerli ve milli imkanlarla üretildiğini belirten Hakan Özadalı, silahların özelliklerini şöyle sıraladı:

“SAR-762-MT mayonla çalışan 7,62 ağır makinalı dediğimiz bir tüfektir. Bu tüfekler platform veya araç üzerine takılabilen bir üründür. Ağırlığı 12 kilogram ve dakikada 700 atış yapabilmektedir. Namlusu bir set halindedir ve çok kolay değiştirilebilir. Hava soğutmalı silah, hızlı değiştirilebilir namlu (Quick Change Barrel / QCB) özelliğine de sahip. Bu sayede, örneğin, yoğun ateş baskısı gerektiren muharebeler gibi silahların aralıksız ateş etmesi gereken durumlarda, makineli tüfek nişancısı, ısınan namluyu, hızlı ve emniyetli bir şekilde yedek namluyla değiştirebiliyor. Böylelikle silah, ateş gücünden ödün vermeden muharebeye devam edebiliyor.

DIŞA BAĞIMLILIĞI AZALTACAK

Son derece önemli bir üründü. Çünkü Türkiye’de bu tür silahlar yurt dışından temin ediliyordu. Belli ülkelerin bize koymuş olduğu ambargolar nedeniyle bu silahlar uzun süre gelmiyordu. Ordumuzun ihtiyacı olan bu silahları biz milli projeler kapsamında ürettik ve şu anda onlara sunduk. Özel kuvvetlerimizin talepleri doğrultusunda bir piyade tüfeği çalışmamız oldu. SAR-56 projesi onların talepleri doğrultusunda gerçekleşti. Belirli miktarda da teslimatlar gerçekleştirildi.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...