Tgrt Haber
17 Temmuz 2021 12:29

Yerli VLP aşısında yeni gelişme: 2. dozlar uygulanmaya başlandı

Son dakika haberi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli aşı VLP'nin Faz-2 aşamasında 1. dozların tamamlandığını 2. dozların uygulanmaya başladığını duyurdu.

Yerli VLP aşısında yeni gelişme: 2. dozlar uygulanmaya başlandı
yerli aşı,VLP,mustafa varank

TÜBİTAK COVİD-19 Türkiye Platformu aracılığıyla tüm Türkiye'den bilim insanlarının katkılarıyla aşı geliştirme çalışmaları yürüttüklerini vurgulayan Varank, şöyle devam etti: "Bunlardan bir tanesi de oldukça yenilikçi bir teknolojiye dayanan VLP aşı adayımız. VLP aşısının ilk insan denemelerinde ben de gönüllü oldum. VLP aşısında Faz 2 aşamasına geçmiştik. Faz 2 çalışmalarında 1. doz aşılamaları tamamladık, 2. doz aşılar uygulanmaya başladı. Şu ana kadar herhangi bir yan etki hiçbir gönüllümüzde görülmedi.

SÜREÇ OLUMLU TAMAMLANIRSA AŞIMIZA KAVUŞACAĞIZ

İkinci dozlar da uygulanıp gönüllülerden alınacak sonuçlar değerlendirildikten sonra son aşama olan Faz 3'e geçeceğiz. Tüm süreçler olumlu tamamlanırsa da yerli VLP aşımıza kavuşacağız. Kovid-19 belasıyla mücadeleye Türkiye'den tüm dünyaya şifa olabilecek bir katkı sunmuş olacağız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...