Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Ağustos 2014 21:52

YHT bir haftada kaç kişiyi taşıdı?

Başbakan Erdoğan tarafından 25 Temmuz’da açılışı yapılan Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT), hızlı ve konforlu seyahat imkanıyla vatandaşlardan tam not aldı.

YHT bir haftada kaç kişiyi taşıdı?
yht,ankara,istanbul,hızlı konforlu seyehat,

Vatandaşlar, 27 Temmuz Pazar günü ilk seferini yapan YHT’lere büyük ilgi gösterdi. İlk hafta ücretsiz olacağı duyurulan Ankara-İstanbul YHT, tam kapasite hizmet verdi. 3 Ağustos pazar gününe kadar tüm biletlerin ilk günden tükendiği YHT’de 1 hafta boyunca yaklaşık 50 bin yolcu taşındı. Hizmete yeni girmesine rağmen YHT seferlerinde herhangi bir aksama, gecikme ya da teknik arıza yaşanmaması da vatandaşları memnun etti.
Ankara’dan belirlenen saatlerde hareket eden YHT’ler, yolcularını 3.5 saatte İstanbul’a ulaştırdı. Yolculuk süresinin kısa ve konforlu olması dolayısıyla YHT’yi tercih ettiklerini ifade eden bazı vatandaşlar, bilet fiyatlarının düşürülmesi gerektiğini dile getirdi Ticaretle uğraşan 53 yaşındaki Abdülhamit Gürbüz de Ankara-Eskişehir YHT ile daha önce seyahat ettiğini ve çok beğendiği için İstanbul’a giderken de YHT’yi tercih ettiğini söyledi. Gürbüz, “Hükümetimiz güzel hizmetleri sunuyor” dedi. YHT’nin bilet fiyatını yüksek bulduğunu ifade eden Gürbüz, bu hizmetten herkesin yararlanabilmesi için fiyatların düşürülmesini istedi. Yolculardan 42 yaşındaki Sevim Meşeci de , “Hızlı ve konforlu” dedi. Meşeci, YHT’leri tercih edeceğini söyledi. 60 yaşındaki Kadriye Şahin de İstanbul’a ulaşımın yarı yarıya kısalması nedeniyle YHT’yi tercih ettiğini anlatarak, ilk kez yolculuk yaptığı YHT’den çok memnun kaldığını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...