Tgrt Haber
08 May 2014 18:07

YHT'nin İstanbul'da ne zaman hizmete gireceği belli oldu

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul Ankara hızlı treninin Mayıs ayı sonunda hizmete açılacağını söyledi.

YHT'nin İstanbul'da ne zaman hizmete gireceği belli oldu
istanbul için yht, ulaştırma denizcilik, haberleşme bakanlığı, lütfi elvan, istanbul ankara, hızlı tren,

Bakan Lütfi Elvan, katıldığı Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Karaman Tanıtım Günleri' etkinliğinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bakan Elvan, bir soru üzerine İstanbul Ankara hızlı treninin mayıs sonunda hizmete açılacağını belirterek testlerin yapılmasına devam edildiğini kaydetti. Bakan Elvan, son bir ay içerisinde kabloların kesilmesiyle ilgili bir sıkıntının olmadığını da kaydetti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul-Ankara YHT seferleriyle ilgili olarak, “Şuan için tarih verebilmem mümkün değil ama Mayıs ayının sonuna doğru açılışını gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Fiyat konusunda ise vatandaşımızı mağdur etmeyecek bir fiyat olacak” dedi.Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen 'Karaman Tanıtım Günlerine' katıldı. Girişte basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Elvan, Youtube ile ilgili son durumu değerlendirerek şunları ifade etti:“TİB katalog suçları çerçevesinde erişimin engellemesini sağlamıştı. Mahkeme kararı TİB'e ulaşmış değil. Youtube'nin engellenmesi katalog suçları çerçevesinde yapılmıştı. Bu, Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e hakaretten dolayı resen engelleme yetkisi vardı. Mahkemenin almış olduğu karar Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına ulaşmış değil. Youtube ile görüşmeler devam ediyor. Mahkeme kararı ulaştıktan sonra TİB gerekli değerlendirmeyi yapacaktır.”

İstanbul-Ankara YHT'nin açılışı ile ilgili sorulan bir soruya ise Elvan, şu cevabı verdi: “Şuan için tarih verebilmem mümkün değil ama Mayıs ayının sonuna doğru açılışını gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Fiyat konusunda ise vatandaşımızı mağdur etmeyecek bir fiyat olacak. Vatandaşımızın mağduriyeti söz konusu olmayacak.”Basında yer alan Gebze-Halkalı arasındaki kesimin 2016 yılında açılacağına dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını kaydeden Elvan, “Bizim hedefimiz 2015 yılında Gebze-Halkalı arasındaki projeyi tamamlamak. Marmaray'ın devamı niteliğinde olan kısmı tamamlamak. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. 2015 yılının 2'nci yarısında da Gebze-Halkalı arasındaki kesimi açmayı planlıyoruz” diye konuştu.TEM'i etkileyen yol çalışması ile ilgili olarak ise Elvan, uzun yıllardan beri özellikle TEM üzerinde gerekli tamiratların yapılamadığını ve Gebze-Körfez arası bölümün 20 Mayıs'a kadar tamamlanarak trafiğe açılacağını söyledi.

Sabah ve akşam saatleri dışında çok fazla sıkıntı yaşamadıklarını kaydeden Elvan, “Normalde 15 dakikalık bir mesafeydi. Şuan da diğer güzergahtan aşağı yukarı 20-25 dakikada vatandaşlarımızın Gebze-Körfez arasında geçişleri mümkün. Çok ciddi bir sıkıntı yaşamıyoruz ancak sabah ve akşam saatlerinde sıkıntı yaşanıyor. 20 Mayıs'a kadar da bu bölümü tamamlayacağız ve daha sonra trafik rahatlayacak” ifadelerini kullandı. İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren hattında ki kabloların kesilmesiyle ilgili olarak elvan şunları söyledi: “Şuan da bu ayda böyle bir kesintiyle karşı karşıya kalmadık. Böyle bir sorun yaşanmıyor. Testlerimizde hemen hemen tamamlandı. Mayıs sonuna doğru açacağız.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...