Tgrt Haber
23 May 2021 16:34

Yılbaşından bu yana öldürülen terörist sayısı açıklandı

Terör örgütü PKK'ya yönelik yılbaşından bu yana düzenlenen operasyonlarda 1107 terörist etkisiz hale getirildi. Son bir ayda düzenlenen Pençe operasyonlarında ise 124 terörist etkisizleştirildi.

Yılbaşından bu yana öldürülen terörist sayısı açıklandı
pkk,,terör,,operasyon,,hulusi akar,

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, terörle mücadeleye ilişkin bilgi verdi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin özellikle son dönemde örgütün yönetici kadrosuna peş peşe darbe indirdiğine dikkat çeken Hulusi Akar, terörle mücadelenin büyük bir kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtip “Mehmetçik şanlı tarihine yaraşır şekilde büyük başarılar sağlamaktadır, ülkesine ve milletine olan borcunu ödemekte, yerine getirmektedir” dedi.

TSK'NIN ETNİK GRUPLARI HEDEF ALDIĞI İDDİASINA YALANLAMA

Hem yurt içinde hem sınırın diğer tarafında operasyonların kararlılıkla sürdürüldüğünü belirten Bakan Akar, “Bu mücadelede bizim tek hedefimiz teröristler. İçeride ve dışarıda bazı fitne ve fesat yuvaları Türk Silahlı Kuvvetlerinin oradaki ‘bazı etnik, dini gruplara karşı tavrı olduğu’ yönünde fitne ve fesat yaymaya çalışıyorlar. Bunlar kesinlikle doğru değildir. Bunlar yalandır, gerçekleri yansıtmamaktadır. Yurt içinde ve sınır ötesinde bizim tek hedefimiz teröristlerdir” ifadelerini kullandı.

YILBAŞINDAN BU YANA 1107 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Yılbaşından beri düzenlenen operasyonlarda 1107 terörist etkisizleştirildiğini söyleyen Hulusi Akar, 23 Nisan’da başlatılan Pençe Şimşek ve Pençe Yıldırım harekatlarında ise toplam 124 terörist etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Akar, "Teröristlerin inleri başlarına yıkıldı, yıkılmaya devam ediliyor. Oradaki bütün mağaralar, dereler, tepeler Mehmetçik tarafından tek tek kontrol edilmeye devam ediliyor” şeklinde konuştu.

"YPG İLE PKK ARASINDA FARK YOK"

Terör örgütü PKK ile Suriye uzantısı YPG arasında fark bulunmadığını vurgulayan Bakan Akar, şöyle devam etti:

“Bu durum, örgütün sözde elebaşlarından Sofi Nurettin’in etkisiz hale getirildiği son operasyonlarda bir kez daha görüldü. Daha dün YPG’nin başı olarak Suriye’de görev yaparken, bu terörist Mehmetçiğe nerede yakalandı? Irak’ın kuzeyinde, Gara’da yakalandı. Dolayısıyla bunların, YPG’nin, PKK’nın birbirinden farkı yok. Bunların farklı olduğunu, YPG’nin başka bir şey olduğunu söyleyenler aklımızla alay ediyorlar. Akıllarını başlarına toplasınlar. Bu kadar açık bir konunun tartışma konusu haline getirilmesi ahlaki değildir. Bu konuda bizim kararımız ortadadır. Bunu da herkesin görmesi lazım.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...