Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Ekim 2019 05:06

Yıldırım hızıyla ikinci aşama! Menbiç operasyonu başladı

Türkiye, terör örgütü PKK/PYD-YPG’ye peş peşe darbe indirmeye devam ediyor. Operasyonda ikinci aşama başladı; yeni hedef; Menbiç

Yıldırım hızıyla ikinci aşama! Menbiç operasyonu başladı
Menbiç,suriye,operasyon

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fırat'ın doğusunu terör örgütlerinden temizlemek amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekâtı’nda Mehmetçik destan yazıyor.  İlk on gün içinde Suriye’de 32 kilometre inen ve teröristlerin ikmal yolu olarak kullandığı M-4 karayolunu kontrol altına alan Mehmetçik, Tel Abyad ve Resülayn’ı YPG’den temizlemesinin ardından kritik Menbiç operasyonuna başladı.

ERDOĞAN İŞARET ETMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Azerbaycan'a hareket etmeden önce yaptığı açıklamada, "Menbiç konusunda kararımızı uygulama aşamasındayız"         demişti. Bunun ardından Fırat Nehri’nin batısına çok sayıda tank ve askeri araç sevkiyatı yapıldı. Menbiç sınırında güvenli bölgede bekleyen Türk tankları ve Suriye Millî Ordusu (SMO) askerleri, operasyon emrinin verilmesinin ardından Menbiç'e doğru ilerlemeye başladı. Ardından bölgede yoğun çatışma yaşandı.
Operasyona destek için SMO askerlerinin Menbiç’in kuzeyindeki cephelere sevkiyatı sürüyor. Halep’in el-Bab şehrinden yola çıkan SMO askerleri Menbiç’e ilerlememeye devam ediyor. Operasyona destek için yurdun çeşitli şehirlerinden tank yüklü askeri araçlar Suriye sınırındaki birliklerimize sevk ediliyor. Konvoylar, geniş güvenlik tedbirleri altında Şanlıurfa’daki sınır birliklerine gönderiliyor.

560 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Harekatın ilk altı gününde 560 teröristi etkisiz hâle getiren bordo bereliler ile komandolar, Suluk beldesini ve 62 köyü örgütün işgalinden kurtardı.  Öte yandan dün ağır silahlı bir grup SMO askeri de Türkiye sınırından geçerek, Tel Abyad yönünde ilerledi. Takviye amacıyla bölgeye gönderilen SMO askerleri kent merkezinde ve kırsalda gizlenen terör örgütü üyelerinin tespiti ve etkisiz hâle getirilmesinde görev alacak.

KÖPRÜ TAMAM
Zırhlı ve ağır silahlı araçların geçmesi için Fırat Nehri üzerine yapay köprü kuruldu.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...