Tgrt Haber
16 Ocak 2014 13:39

Yıldırım, 'Operasyonun arkasında siyonistler var'

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Yıldırım, İHH'nın Kilis şubesine yönelik operasyonun arkasında 'siyonistlerin' olduğunu savundu.

Yıldırım, 'Operasyonun arkasında siyonistler var'
ihh insani yardim vaktı, bülent yıldırım, operayonun arkasında siyonistler var,

2. Uluslararası Suriye Donörler Toplantısı'nın STK oturumları için Kuveyt'te bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, İHH’nın Kilis şubesine Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından yapılan baskını değerlendirdi. İHH'nın yönetim kurulu olan bağımsız teşkilat olduğunu, bu çerçevede hiçbir örgütle ilişkisi olmadığını kaydeden Yıldırım, şunları söyledi:
"Hedeflerimizi yerine getirirken insan eksenli düşünceler içindeyiz. Bizi herhangi bir örgütle bağlantılamaya çalışanların art niyetli olduğunu biz de halkımız da çok iyi biliyor. İHH’ya yapılan bu son haksız uygulama ve tezgah aslında deşifre olmuştur. Bu operasyon sadece İHH için gerçekleştirilen operasyon değildi. Türkiye’nin bütün kurumlarına yönelik saldırı var. Bu saldırı, Türkiye’yi hükümetiyle sivil toplum kuruluşlarıyla ve bütün kurumlarıyla bertaraf etmek, özellikle ülkemizin bölge gücü olmasını engellemek isteyen ve dünyada söz sahibi olmasını istemeyen taraflarca yapılmıştır. Bunun arkasında siyonizmin olduğu çok açıktır." "Ne yazık ki Türkiye’de yargının ve emniyetin içerisinde siyonizmle iş tutanların varlığı aşikar olmuştur" diyen Yıldırım, hem hükümete hem de Türkiye’nin dünyaca tanınmış "STK"sı olan İHH’ya karşı kirli operasyon yürütüldüğünü vurguladı. Dışarının iradesiyle hareket eden hiçbir yapının halkın gönlünde uzun vadeli yer bulamayacağının altını çizen Yıldırım, "Şu anda da ne yazık ki bu tezgahı kuranlar artık irşat ve hizmet mantığı dışına çıkarak mafyavari tutum içine girmişlerdir" ifadesini kullandı. İHH Başkanı olarak şahsına karşı eylem hazırlığı içinde olan suikast timinin Türkiye’ye geldiği iddilarına da değinen Yıldırım, bunun arkasında şu ortamdan yararlanmak isteyen ve İHH’yı kendisi için büyük bir tehdit olarak gören İsrail’in var olduğu ihtimaline vurgu yaparak sözlerini şöyle tamamladı:
“Ayrıca kullandıkları tetikçiler var. Eğer bu tetikçilerin izini sürmek istiyorsak, üstü örtülen Çeçen cinayetlerinin de tekrar ele alınması gerekiyor. Türkiye gibi bir ülkede bütün faili meçhuller bulunduğu halde Çeçenlerle ilgili cinayetler henüz çözülememiş durumda. Bu da akla acaba içeriden birileri bu Çeçen cinayetlerine göz yumuyor veya kapı açıyor mu diye soruları akla getiriyor."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...