Tgrt Haber
15 Aralık 2015 14:13

Yine göçmen faciası, 2 ölü

Antalya'nın Kaş ilçesi açıklarında göçmenleri taşıyan bot battı. Botta bulunan 7 ve 11 yaşlarındaki iki kız çocuğu ölürken, 17 göçmen Türk ve Yunan sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. 3 kişinin ise aranması çalışmaları devam ediyor.

Yine göçmen faciası, 2 ölü
göçmen faciası

Dün gece saat 01.40 sıralarında Kaş ilçesi Sarıada açıklarında, içerisinde göçmenlerin bulunduğu bir lastik botun sürüklendiği ihbarını alan Sahil Güvenlik ekipleri, bölgede devriye görevi yapan sahil Güvenlik botunu bölgeye sevk etti. Sahil Güvenlik botu tarafından ihbara konu lastik botun battığının tespit edilmesi üzerine Kaş, Kalkan ve Kekova’da bulunan üç adet Sahil Güvenlik botu daha arama kurtarma faaliyeti maksadıyla bölgeye sevkedildi.
Çalışmalar sonunda 17 göçmen denizden kurtarılarak Sahil Güvenlik botlarına alındı. Göçmenler arasında boğulma tehlikesi geçiren 3-4 aylık bir bebek ile 20 yaşlarındaki bir erkeğe de Sahil Güvenlik botunda ilk müdahale yapılarak diğer göçmenlerle birlikte Kaş Devlet Hastanesine sevk edildi.
Arama kurtarma çalışmalarında 13-14 yaşlarındaki bir kız çocuğu da sağ olarak kurtarıldı ancak biri 7 diğeri 11 yaşlarında 2 kız çocuğunun cansız bedenlerine ulaşıldı. Kaş Limanı’na götürülen göçmen ile iki çocuğun cenazesi de karaya ulaştırıldı. Göçmenlerin ifadesinden yola çıkan sahil güvenlik ekiplerinin 3 kazazedeyi arama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
Türk sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarılarak karaya çıkartılan ve sağlık kontrolünden geçirilen mülteciler Kaş Sahil Güvenlik Komutanlığı'na getirildi. Burada bekleyen ve yakınlarını kaybeden mülteciler gözyaşlarına boğuldu. Mültecilerin işlemlerinin devam ettiği bildirildi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...