Tgrt Haber
25 Kasım 2014 20:18

Yol kapatıp PKK'nın kuruluşunu kutladılar

Diyarbakır'da bir grup, PKK'nın kuruluş yıldönümü nedeniyle yolu trafiğe kapatarak kimlik kontrolü ve havai fişeklerle eylem yaptı.

Yol kapatıp PKK'nın kuruluşunu kutladılar
Diyarbakır, havai fişek, yol kontrolü, PKK kuruluş yıldönümü, GÜNCEL Haberleri,

Diyarbakır'ın Sur ilçesi Melikahmet Caddesi ile Balıklarbaşı semtinde yüzleri kapalı bir grup, saat 18.30 sularında caddeye çıktı. Grup, araçları durdurarak kimlik kontrolü yanı sıra araçlarda bulunan vatandaşlara örgütün propagandasını yaptı. Daha sonra 27 Kasım 1978'de kurulan PKK'nın 36'ncı kuruluş yıl dönümü nedeniyle kapatılan yolda havai fişekler atıldı. Bunun üzerine zırhlı araçlarla bölgeye gönderilen polis ekipleri ile grup arasında kısa süreli çatışma yaşandı. Bölgeye sevk edilen TOMA'lar gruba müdahale etti, biber gazı atıldı. Yüzü kapalı grup sloganlar atarak ara sokaklara kaçtı. Sur ilçesinde daha önce de defalarca yol kapatma eylemi yapılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...