Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Temmuz 2022 11:22 - Güncelleme : 02 Temmuz 2022 11:51

Yola çıkacaklar dikkat! Otoyollarda yeni hız sınırı uygulaması başladı

Otoyollarda yeni hız sınırı uygulaması başladı. İçişleri Bakanlığı, Türkiye genelindeki otoyollarda uygulanacak yeni hız sınırlarına ilişkin bir açıklama yapmıştı. İşte otoyollardaki yeni hız sınırları.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Anadolu Ajansı
Yola çıkacaklar dikkat! Otoyollarda yeni hız sınırı uygulaması başladı
Hız sınırı uygulaması,İç İşleri Bakanlığı

Kurban Bayramından dolayı yüzbinlerce kişi ttail yada ailesini ziyaret etmek için yollara döküldü. Önceki gün İçişleri Bakanlığı, otomobiller için otoyollarda yeni hız sınırı uygulamasına başlanacağını açıkladı. Bakanlık yeni uygulama ile hız sınırının Edirne'den Şanlıurfa'ya kadar uzanan otoyolda (Ankara-Niğde arası hariç) 130 kilometre/saate, Kuzey Marmara, İstanbul-İzmir, Ankara-Niğde otoyollarında ise 140 kilometre/saate çıkarılacağını bildirdi. 

Yazıda Karayolları Trafik Kanunu'nun "Hız Sınırları" başlıklı 50. maddesinde, motorlu araçların cins ve kullanma amaçlarına göre sürülebileceği en çok ve en az hız sınırları, şehirlerarası çift yönlü karayollarında 90 kilometre/saat, bölünmüş yollarda 110 kilometre/saat, otoyollarda 120 kilometre/saat hızı geçmemek üzere yönetmelikte belirlendiği anımsatıldı.

HIZ 140 KİLOMETREYE ÇIKARILDI

Bu kapsamda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının da uygun görüşü alınarak, otomobiller için otoyollarda yeni hız sınırları belirlendi. Buna göre, 1 Temmuz'da başlayacak uygulama ile Edirne-İstanbul (Avrupa otoyolu), İstanbul-Ankara (Anadolu Otoyolu), Niğde-Mersin-Şanlıurfa (Niğde-Tarsus kesimi, Tarsus-Şanlıurfa kesimi) ile Çeşme-İzmir-Aydın (Çeşme-İzmir kesimi ile İzmir-Aydın kesimleri) otoyollarının mevcut 120 kilometre/saat olan hız sınırı 10 kilometre/saat daha artırılarak 130 kilometre/saate yükseltilecek.

Yola çıkacaklar dikkat! Otoyollarda yeni hız sınırı uygulaması başladı

Kuzey Marmara otoyolunun Sakarya-Kurtköy-Odayeri-Kınalı bölümü, Malkara-Çanakkale, Gebze-İzmir/Menemen-Çandarlı, Ankara-Niğde otoyollarında ise 120 kilometre/saat olan hız sınırı 20 kilometre/saat artırılarak 140 kilometre/saate çıkarıldı.

YENİ PROJELERİ DE KAPSIYOR

Ayrıca yapımı devam eden ve yeni projelendirilecek otoyollar hizmete açıldıklarında, 120 kilometre/saat olan hız sınırı 20 kilometre/saat artırılarak 140 kilometre/saate yükseltilecek. Hız sınırlarının yeniden belirlendiği uygulama kapsamında, otoyolların yol standartlarının dikkate alındığı, otoyollarda trafik işaretlemelerine yönelik çalışmaların da tamamlandığı aktarıldı.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...