Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Eylül 2015 04:57

Yola mayın döşedikten sonra fark edilen 6 terörist kaçtı

Yola el yapımı patlayıcı döşemeye çalışan 6 PKK'lı terörist güvenlik kuvvetleri tarafından fark edildi

Yola mayın döşedikten sonra fark edilen 6 terörist kaçtı
terör, pkk, mayın,

 Şırnak'ın Güçlükonak ilçesi kırsalında yola patlayıcı döşemeye çalışan 6 terörist güvenlik kuvvetlerinin müdahalesi ile geldikleri vadiden kaçarken, yola döşenen patlayıcılar imha edildi. Edinilen bilgiye göre, Güçlükonak ilçesine bağlı Düğünyurdu ve Koçyurdu köyleri arasında bulunan stabilize yola el yapımı patlayıcı (EYP) döşemeye çalışan 6 PKK'lı terörist güvenlik kuvvetleri tarafından fark edildi. Teröristleri fark eden güvenlik kuvvetlerinin 'Teslim ol' çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine kısa süreli çatışma çıktı. Güvenlik kuvvetlerinin teröristleri yoğun ateş altına almasının ardından PKK'lılar geldikleri vadiden kaçarak ormanlık alana girip izlerini kaybettirdi. Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

ŞEMSİYE İLE GİZLENİYORLAR

Düğünyurdu ve Koçyurdu köyleri arasında bulunan yola patlayıcı yerleştirmeye çalışırken güvenlik kuvvetleri tarafından fark edilen teröristlerin, İnsansız Hava Aracı'na (İHA) yakalanmamak için şemsiye ile gezdikleri tespit edildi. Teröristlerin kaçmasının ardından bölgede inceleme yapan güvenlik kuvvetleri yola döşenen patlayıcıları kontrollü olarak imha etti. Patlayıcıların bulunduğu alanda kaçan teröristlerden kalan 3 adet şemsiye bulundu. Şemsiyelerin İHA'lara yakalanmamak için kullanıldığı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...