Tgrt Haber
27 Eylül 2014 09:14

Yönetmelik değişikliği yürürlükte

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelikte değişiklik yapılması hakkında yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yönetmelik değişikliği yürürlükte
Milli Eğitim Bakanlığı, okullar, kılık kıyafet değişikliği, resmi gazete,

Yönetmeliğe göre, 2012/3959 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmeliğin 3. maddesinin altıncı fıkrasının yürürlükten kaldırıldığı ve 4. maddesinin birinci fıkrasının (d) ve (c) bentlerinin şu şekilde değiştirildiği belirtildi:
"Okullarda yüzü açık bulunur; siyasi sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamaz; saç boyama, vücuda dövme ve makyaj yapamaz, pirsing takamaz, bıyık ve sakal bırakamaz.
Okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokullarda, okul içinde baş açık bulunur."
Liselere nakil sonuçları açıklandı
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemine göre yapılan nakil başvurularının yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, ortaöğretim kurumlarında bu hafta gerçekleştirilen nakil işlemleriyle Türkiye genelinde 18 bin 14 ilave kontenjan açıldı. İstanbul'da 2 bin 794, Ankara'da bin 939, İzmir'de 791 olmak üzere 18 bin 14 ilave kontenjan boşaldı. Bundan sonraki nakil işlemleri Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre haftalık olarak yapılmaya devam edecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...