Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Nisan 2015 13:27

Yönetmen Erol Mermer hayatını kaybetti

Yapımcı, yönetmen ve senarist Erol Mermer vefat etti.

Yönetmen Erol Mermer hayatını kaybetti
yönetmen, erol mermer, erol mermer öldü,

Erol Mermer’in cenaze namazı, bugün ikindiden sonra Eyüp Sultan Camisinde kılınacak. Eşinden alınan habere göre, Erol Mermer dün gece saat 03.35’te hayata veda etti. Erol Mermer, yıllardan beri amansız bir hastalıkla boğuşuyordu. Erol Mermer’in cenaze namazı, bugün ikindiden sonra Eyüp Sultan Camisinde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.
TGRT başta olmak üzere bazı televizyonlarda birçok dizinin yapımcılığını, senaristliğini ve yönetmenliğini yapan Erol Mermer, 1955 yılında Konya’nın Karabağ kasabasında doğdu. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Grafik Bölümü’nden mezun oldu. Para-Kredi Ekonomi dergisinde grafiker olarak mesleğe başladı. Görüntü yönetmeni Orhan Kapkı’nın yanında kamera asistanı olarak sinemaya başladı. Bir yıl bu sektörde çalıştıktan sonra, yaşanan ekonomik krizden dolayı tekrar reklam sektörüne döndü. Tele-Ajans ve Güzel Sanatlar Reklam Ajansı’nda art direktör olarak çalıştı. Askerliğini Harp Akademileri Komutanlığı’nda yaptı. 1989-1993 yıllarında Türkiye gazetesinde Grafik Servis Şefi olarak çalıştı. 1993-2000 yılları arasında TGRT’de yönetmenlik, yapımcılık ve drama müdürlüğü yaptı. “Vefa” (1993), “Kimsesizler” (1994), “Sevginin Bittiği Yer” (1993) ve “Annemi İstiyorum” gibi film ve dizilerde yönetmen ve yapımcı olarak çalıştı. 2000 yılında basın kadrosundan emekli oldu. Bir süre özel bir okulda (BSF Akademi) sinema ve grafik dersleri verdi. Evli ve bir çocuk babasıdır. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...