Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Mart 2015 09:29

YSK seçim takip sistemini partilere açtı

Her seçimde yaşanan manipülasyonlar artık bu seçimde yaşanmayacak. Çünkü YSK seçim sonuçlarını aynı anda her partiye son rakamları verecek.

YSK seçim takip sistemini partilere açtı
ysk, seçim takip sistemi,

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 7 Haziran'da seçime girecek siyasi partilerin sonuçları eş zamanlı izleyebilmesi ve saklayabilmesine imkan sağlayan Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi'nin kullanımını içeren genelgeyi kabul etti.
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanan Kurul kararında, Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi'nin, seçim günü oy verme süresi sonunda YSK Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce, çevrim içi ulaşan sandık ölçekli sonuçların, seçime katılan siyasi parti genel merkezlerinde eş zamanlı izlenebilmesi ve saklanabilmesine imkan sağlayan bir sistem olduğu belirtildi.
Kurul'un, 7 Haziran'da yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin sağlıklı ve düzenli yürütülüp sonuçlandırılması ve yurt genelinde uygulamada birliğin sağlanması amacıyla Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi Kullanım Usul ve Esasları Gösterir Genelge'nin kabulüne karar verdiği kaydedildi.
Genelge'de, Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi'ni kullanacak siyasi parti yetkililerin sorumlulukları, sisteme düşen sonuçların görüntülenmesi ve saklanmasıyla ilgili hususlar yer alıyor.(Haber7)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...