Tgrt Haber
16 Nisan 2019 13:15

YSK'dan karar: Seçimlerin yenileneceği yerlerde mazbatalar iptal

Yüksek Seçim Kurulu mazbata tartışmalarına ilişkin flaş bir karara imza attı. YSK seçimlerin yenilenmesi kararı verdiği Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde 6 oyla seçim yarışını önde bitiren İYİ Parti adayının mazbatasının iptaline karar verdi. Bu karar seçimin yenilenmesine karar verilen tüm merkezler açısından emsal olacak.

YSK'dan karar: Seçimlerin yenileneceği yerlerde mazbatalar iptal
ysk,karar

YSK bugün yeni bir karara imza attı. Daha önce seçimlerin yenilenmesi yönünde karar verdiği Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde YSK, 6 oyla farkla seçimi kazanan İYİ Parti adayının mazbatasının iptaline karar verdi. 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) emsal teşkil edecek bir karar alarak, seçimlerin yenilenmesi yönünde karar verdiği illerde kazanan adayların mazbatalarını geri alma kararını verdi. Bu illerde yarışı önde tamamlayan isimler başkanlık görevine devam edemeyecek. 
Keskin’de resmi olmayan seçim sonuçlarına göre, İYİ Parti adayı Necati Alsancak bin 806 oy, AK Parti adayı Dede Yıldırım bin 799 oy almıştı. AK Partili Yıldırım'ın itirazı sonucunda fark 6 oya kadar inmiş ve sonucunda YSK, Kırıkkale'deki seçimlerin yenilenmesi kararı almıştı. 2 Haziran Pazar günü yeniden Kırıkkale halkı sandık başına gidecek. 

YSK'nın, İstanbul konusunda olası bir seçim iptal kararı vermesi halinde de aynı durum söz konusu olacak. 

KESKİN’DE NE OLMUŞTU?

Keskin’de resmi olmayan seçim sonuçlarına göre, İYİ Parti adayı Necati Alsancak bin 806 oy, AK Parti adayı Dede Yıldırım bin 799 oy almıştı. AK Parti adayı Yıldırım, oyların yeniden sayılması için İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulundu. İlçe Seçim Kurulu yeniden sayımı reddetti, ancak maddi hata iddiasını düzeltti. AK Parti adayının oyu 1 artarak bin 800 olurken, toplam oy farkı da 6’ya düştü. AK Parti bu sonuca yaptığı itiraz Kırıkkale İl Seçim Kurulu’nca reddedilince YSK’ya başvurdu. YSK bu itirazı kabul ederek, Keskin’de seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Keskin’de seçmen 2 Haziran’da sandık başına gidecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...