Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Nisan 2016 16:06

Yüksekova'dan yoğun dumanlar yükseliyor

Yüksekova'da devam eden operasyonlarda, PKK'lıların saklandığı ve el yapımı bombaların depolandığı düşünülen binalar imha edilirken ilçeden dumanlar yükseliyor.

Yüksekova'dan yoğun dumanlar yükseliyor
yüksekova, çatışma, imha,

Yüksekova'da 13 Mart 2016 tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla birlikte start verilen terörle mücadele kapsamındaki "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" devam ediyor. PKK'lıların saklandığı ve el yapımı bombaların depolandığı düşünülen binanın imha görüntüsü kameralara yansıdı. İlçeden dumanlar yükseliyor.

TERÖRİSTLERİN SAKLANDIĞI BİNA İMHA EDİLDİ

Güvenlik güçlerinin yaptığı çalışmalarda PKK'lılar tarafında el yapımı patlayıcı ile döşenen ve teröristlerin saklandığı bina imha edildi.

40 BİN MERMİ BULUNDU

Güvenlik güçlerinin yaptığı çalışmalarda bir evde PKK'ya ait peynir bidonları ve teneke kutular içerisinde doçka, kalaşnikof ve biksi tüfeğine ait 40 bin mermi ele geçirildi.

8 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devam eden operasyonda, sekiz teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilerek "toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 196'dır" denildi.

Açıklamada, operasyonda ele geçirilen silah ve mühimmat şöyle: "Beş kalaşnikof piyade tüfeği, bir biksi makineli tüfeği, bir RPG-7 roketatar, bir adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, bir M4 piyade tüfeği, 10 av tüfeği, bir havalı tüfek, 11 tabanca, yedi el bombası, 16 bin 380 kalaşnikof fişeği, 5 bin 220 adet biksi fişeği, 705 doçka fişeği, 170 mavzer fişeği, 20 M-16 fişeği, 15 tabanca fişeği, dört roketatar sevk fişeği, iki 82 mm'lik havan mühimmatı, bir 60 mm'lik havan mühimmatı, bir kutu havai fişek, 10 adet kaleşnikof şarjörü, bir tabanca şarjörü, üç dürbün, bir el telsizi, bir dedektör, 500 litre mazot ve 12 tüp."

Açıklamada, sekiz el yapımı patlayıcı imha edildiği belirtilerek "operasyonda toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 286'dır" denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...