Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 May 2015 14:41

Yumruk davasına Sarıgül'ün sözleri damga vurdu!

CHP Milletvekili adayı Mustafa Sarıgül'ün, Feshane'de katıldığı etkinlikte bir vatandaşa yumruk attığı iddiasına ilişkin açılan davada hakim ve Sarıgül arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Suçlamaları reddeden Sarıgül’e hakim 'İnşallah seçilirsiniz de bu davadan kurtulursunuz' dedi.

Yumruk davasına Sarıgül'ün sözleri damga vurdu!
feshane, Mustafa Sarıgül, yumruk davası

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı sırasında Feshane'de katıldığı etkinlikte Mustafa Suver isimli vatandaşa yumruk attığı ve Suver'in de hakaret ettiği iddiasına ilişkin açılan davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 49. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada Mustafa Sarıgül ve davalı olduğu Mustafa Süver hazır bulundu.
“KARDEŞİMİZLE SADECE BİR İTİŞME OLDU”
Duruşma öncesinde mahkemeye iki sayfalık yazılı savunma sunan Sarıgül yumruk attığı iddialarını reddetti.
Duruşmada sözlü olarak kısa bir savunma yapan Sarıgül, “Burada olmaktan üzgünüm. Kardeşimizle sadece bir itişme oldu. İtişme dışında bir şey olmadı. Darp etmedim” şeklinde konuştu.
Hakimin “Size küfür edildi mi, şikayetçi misiniz?” şeklindeki sorusu üzerine Sarıgül, “Ortam çok kalabalıktı küfür duymadım şikayetimiz karşılıklı devam ediyor” dedi.
“DAYAK YEDİM, ŞİKAYETÇİYİM”
Duruşmada hakim Ali Belen daha sonra taraflara uzlaşmayı talep etti. Bir süre yaşanan duraksamanın ardından müşteki sanık Mustafa Süver söz alarak, “Ben dayak yedim. Aileme karşı mahcup oldum. Şikayetçiyim” dedi.
“BAŞKANIMIZA HAKARET ETTİ”
Duruşmada daha sonra tanık dinlenilmesine geçildi. Hazır bulunan tanıklardan Ali Özdemir yapılan yeminin ardından, “Başkanımız stantları gezerken Mustafa Süver’le de tokalaştı. Bu sırada Süver, başkanımıza hakaretler ederek ‘Ne işin var burada? Buraya gelmeyin, o Komünist partide ne işiniz var’ diyerek hakaret etti. Başkanımız da bunun üzerine elini iterek oradan ayrıldı. Yumruklaşma olmadı” dedi.
“DUYDUĞUMUZ KÜFÜRLERİ NEZAKETİMİZDEN DOLAYI SÖYLEMİYORUZ”
Hakim Ali Belen’in sorusu üzerine tanık Özdemir, sinkaflı küfürler yaşandığını da sözlerine ekledi. Bunun üzerine müşteki sanık Mustafa Süver’in avukatı Kadir Altan söz alarak, “Görüntülerde tanık Mustafa Sarıgül’ün arkasında duruyor. Sarıgül küfür duymazken arkada duran tanık nasıl küfürleri duymuş?” dedi. Bunun üzerine Mustafa Sarıgül “Biz duyduğumuz küfürleri nezaketimizden dolayı söylemiyoruz” diye konuştu.
Duruşmada daha sonra dava konusu görüntüler izlendi. Bir internet sitesinden alınma olan görüntüde jenerik müziği olmasına dikkat çeken Hakim Ali Belen, “Görüntüler montaj olmasın” dedi. Görüntülerin birkaç kez izlenmesinin ardından Hakim Belen, tutanağa Mustafa Sarıgül’ün sağ elinin omuz hizasından ileri geri gittiğinin görüldüğünü, şikayetçi sanık Mustafa Süver’in ise görüntülerde görülmediğini tutanağa yazdırdı.
Tanığın beyanına karşı görüşü sorulan müşteki sanık Mustafa Süver, tanığın da kendisine vurduğunu iddia etti. Süver’in avukatı Kadir Altan ise bilirkişi raporunda yumruk olayının sabit olduğunu belirtti.Görüntülerde Sarıgü’lün elinin omuz hizasında kalktığını ve tokalaşma durumunun omuz hizasından olamayacağını kaydetti.
Söz alan Mustafa Sarıgül’ün avukatı Asım İplikçioğlu ise bilirkişi raporu ile görüntülerin çelişkili olduğunu öne sürdü. Görüntülerde yumruk atılma olayının olmadığını belirten avukat İplikçioğlu, “Eğer bir yumruk atılma olduysa seçim için halkın sevgisini kazanmaya çalışan tecrübeli siyasetçi neden yumruk atsın vatandaşa. Bu hayatın olağan akışına aykırıdır” dedi.
“SEÇİMDE BAŞARILAR DİLERİM”
Diğer tanıkların dinlenilmesi için duruşmayı erteleyen Hakim Ali Belen müşteki sanık Mustafa Sarıgül’e esprili bir şekilde, “Sayın başkan inşallah kazanırsınız da davadan kurtulursunuz” dedi. Hakim, “Umutlu musunuz? Şansınız nasıl?” demesi üzerine Sarıgül de “Demokrasi. İnşallah kazansak da dokunulmazlık istemiyoruz” diye yanıt verdi. Hakimin “Ciddi misiniz?” sorusu üzerine ise Sarıgül “Kesinlikle” dedi. Hakim de “Önceki temenni değildi, temenni dışında seçimde başarılar dilerim” diye konuştu. Sarıgül de teşekkür ederek duruşma salonundan çıktı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...