Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Ekim 2015 12:33

Yumurtalık'a liman müjdesi

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Yumurtalık ilçesinde, balıkçı limanı ile marina yapılacağı müjdesini verdi.

Yumurtalık'a liman müjdesi
Necdet Ünüvar, liman,

Ünüvar, Yumurtalık Balıkçı Barınağı'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, bugün Yumurtalık'a güzel bir hizmet daha kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
Yumurtalık'ın, tarihi öneminin yanında turistik potansiyeli de olan bir ilçe olduğunu vurgulayan Ünüvar, antik bir kent olan Yumurtalık'ta çok fazla tarihi doku bulunduğunu ifade etti. Ünüvar, "Tarihi koruyarak yapılacak yeni liman sayesinde balıkçılarımız faaliyetlerini daha güzel bir şekilde yürütecek, ayrıca yapılacak yat limanıyla turistik potansiyel artacak" dedi.
Ünüvar, 125 teknelik balıkçı limanının fizibilite ve projesi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 500 bin TL ödenek ayrıldığını bildirdi. Fizibilite ve proje sürecinin tamamlanmasının ardından inşaatın hemen başlayacağını ve yaklaşık 2 yılda bitirileceğini ifade eden Ünüvar, projenin 20 milyon TL'ye mal olacağını kaydetti. Ünüvar, fizibilite ve projesi için 500 bin TL ayrılan yat limanıyla ilgili de çalışmaların sürdüğünü, yakında ihalesinin yapılacağını vurguladı.
MHP'Lİ ESKİ BAŞKAN AK PARTİYE KATILDI
Öte yandan, AK Parti Yumurtalık İlçe Başkanlığında katılım töreni düzenlendi. Aralarında eski MHP'li Yumurtalık Belediye Başkanı Habip Salıç'ın da bulunduğu CHP ve MHP'den 100 kişi, AK Parti'ye katıldı. Salıç'ın parti rozetini, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar taktı.
Ünüvar, katılım töreninde yaptığı açıklamada, AK Parti'nin, milletin bütünleştiği, "Bu toprak benim, bu vatan benim, bu bayrak benim, bu ezan benim" diyenlerin birleştiği yegane adres olduğunu kaydetti. Ünüvar, "Öncelikle partimize diğer parti mensubu olup da katılan kardeşlerimi tebrik ediyorum. Onlara 'hoş geldiniz' diyorum. Onlara diyorum ki; 'aradığınız şeyi bulacağınız adres AK Parti'dir, milli değerleri arıyoranız o adres AK Parti'dir. Millete hizmet etmenin en önemli şiar olduğu bir adres arıyorsanız orası AK Parti'dir.' Bu kardeşlerim de onları aradığı için buradalar. Burası artık sizin yuvanız. Bu parti inşallah sizinle daha çok büyüyecek, daha önemli hizmetlere imza atacak. İnşallah bu kardeşlerimizle birlikte AK Parti Yumurtalık'ta daha güçlü olacaktır. Daha güçlü AK Parti daha güçlü Yumurtalık demektir, daha güçlü AK Parti daha güçlü Adana demektir, daha güçlü AK Parti daha güçlü Türkiye demektir" diye konuştu.
Milletin AK Parti'ye teveccühünün her geçen gün arttığını belirten Ünüvar, AK Parti'nin 1 Kasım'da güçlü bir şekilde iktidara geleceğini ifade etti.
ÜNÜVAR, PAMUK TOPLADI
Prof. Dr. Necdet Ünüvar, balıkçı barınağı ve ilçe başkanlığındaki toplantıların yanı sıra Demirtaş, Zeytinbeli ve Kaldırım köylerini de ziyaret etti.
Köylerde vatandaşların tek tek elini sıkarak, halini hatrını soran Ünüvar, vatandaşların taleplerini dinledi, sorularını yanıtladı.
Ünüvar, Yumurtalık gezisi sırasında, pamuk hasadı yapılan bir tarlanın yanından geçerken durup, tarım işçileriyle sohbet etti. İşçilere sıcaktan korunmaları için şapka dağıtan Ünüvar, işçilerle birlikte bir süre pamuk topladı. Ünüvar, sohbet ettiği tarım işçilerine, çocukluğunda kendisinin de pamuk topladığını söyledi.
Ünüvar, Yumurtalık'ta devam eden arazi toplulaştırma çalışmalarını da yerinde inceleyerek, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...