Tgrt Haber
06 Ekim 2021 06:22

Yunan heyeti Ege ve D. Akdeniz için geliyor

Türkiye ile Yunanistan 63’üncü tur istişari görüşmeler için tekrardan masaya oturacak. Taraflar, ihtilaflı konuları ele almak üzere bugün Ankara’da bir araya gelecek.

Yunan heyeti Ege ve D. Akdeniz için geliyor
yunanistan,,türkiye,,ege,,doğu akdeniz,

Yunanistan ve Kıbrıs Rum kesimi son dönemde Ege ve Doğu Akdeniz’de gerginliği yeniden tırmandırarak NAVTEX’ler ilan ederken, Ankara da karşı NAVTEX’lerle cevap verdi. Atina’nın bu yılın başından beri gayri askerî statüdeki adalara yönelik 1989 ihlal yaptığı açıklandı. Sahada bu gerginlikler yaşanırken, Atina-Ankara hattında yeniden görüşmelere başlıyor.

Türkiye ile Yunanistan 63’üncü tur istişari görüşmeler için tekrardan masaya oturacak. Taraflar, ihtilaflı konuları ele almak üzere bugün Ankara’da bir araya gelecek. Görüşmelerde Türk heyetine Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlık edecek. Türk ve Yunan heyetleri; Ege ve Doğu Akdeniz’de mevcut durumu, sorunlu alanlarda atılabilecek adımları ve iki ülke arasındaki son gelişmeleri değerlendirecek. Görüşmelerde; kıta sahanlığı, deniz yetki alanları, karasuları, gayri askeri statüdeki adaların silahlandırılması ve asker konuşlandırılması, hava sahası, kimliği belirsiz ada, adacık ve kayalıkların statüsü gibi başlıkların gündeme gelmesi bekleniyor. Ayrıca, Rum tarafı ve Yunanistan’ın son günlerde sahada gerginliği tırmandırma girişimlerinden duyulan rahatsızlığın da Yunan tarafına iletileceği kaydediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...