Tgrt Haber
05 Ocak 2022 16:35

Yunanistan medyası savunma sanayideki başarımızı özetledi: Biz alıyoruz Türkiye satıyor

Türkiye'nin savunma sanayisindeki başarısı yine Yunanistan medyasından manşetlere taşındı. Pentapostagma’da yer alan haberde, Türk savunma ve havacılık sanayisinin çok hızlı bir şekilde büyüdüğünü ve birçok ürünün ihraç edildiği belirtildi.

Yunanistan medyası savunma sanayideki başarımızı özetledi: Biz alıyoruz Türkiye satıyor
Yunanistan,Türkiye,Savunma Sanayii

Türkiye, savunma sanayisindeki gücüne güç katmaya devam ediyor. Ülkemizin bu başarısı dış basında sürekli gazete manşetlerine taşınıyor. Yunan medyası Pentapostagma’da yer alan haberde, Türk savunma ve havacılık sanayisinin çok hızlı bir şekilde büyüdüğü ve birçok ürünün ihraç edildiği vurgulandı. Yazıda ek olarak Türkiye’nin bu alanda ihracat yaptığı ülkelerin giderek arttırdığı da ifade edildi.

Yunan medya kuruluşu Pentapostagma’da "Türkiye silah ihraç ederken, Yunan donanması 44 yeni torpido bekliyor " başlıklı haberde, Türkiye’nin savunma sanayisindeki ihracat başarısına dikkat çekildi. 

“ÇALIŞMALARIN ÖNCÜSÜ ERDOĞAN"

Türkiye’nin savunma sanayisindeki başarısının öncüsü Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu belirten haberde, "Silah sektörü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yüzde yüz Türk malı malzeme ile donatılması gerektiği yönündeki iddialı çalışmalarının öncüsü ve egemenliğin simgesi olarak görülüyor." ifadeleri kullanıldı.

Yunanistan medyası savunma sanayideki başarımızı özetledi: Biz alıyoruz Türkiye satıyor
Türkiye’nin savunma sanayisindeki başarısının öncüsü Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğu belirtildi

SAVUNMA SANAYİSİNDE REKORLAR KIRILDI 

Türkiye’nin savunma sanayisi alanında rekorlar kırdığını belirten yazıda, "2021'de savunma ve havacılık sanayi 3 milyar 224 milyon 786 bin dolarlık ihracat rekoru kırdı ve Türk savunma ve havacılık sanayi ihracatı son on yılda dört katına çıktı. Türk İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, Bu ihracatın 172 ülkede gerçekleştiğini ifade ederek savunma ve havacılık endüstrilerinin en yüksek katma değerli ana sektörlerden biri olduğunu belirtti." denildi. 

Yunanistan medyası savunma sanayideki başarımızı özetledi: Biz alıyoruz Türkiye satıyor
 Ülkemizin bu başarısı dış basında sürekli gazete manşetlerine taşınıyor.

“İHRACAT YAPAN ÜLKELER GİDEREK ARTIYOR”

Türkiye’nin savunma ve havacılık sanayisinde birçok ürünü ihraç ve ihracat yaptığını ve bu sayının giderek arttığını belirten yazıda, "Son yıllarda geliştirdiği araç, ekipman ve alt sistemlerle Türkiye'nin dışa bağımlılığını azaltan ve yurtiçi kullanım oranını yüzde 80'e çıkaran savunma sektörü, bu ürünlere pazar bulmak için de yoğun çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda Türk savunma ve havacılık sanayisinin birçok ürünü ihraç ediliyor ve ihracat yapan ülkeler giderek daha fazla hale geliyor. Türkiye İhracatçı Birlikleri'ne göre, Türkiye'nin ihracatı geçen yıl yüzde 32,9 artarak 225 milyar 367 milyon 676 bin dolar oldu. Savunma ve havacılık sanayi ise yıllık yüzde 41,5'lik ihracat artışıyla Türkiye ortalamasını geçti." ifadeleri kullanıldı. 

Yunanistan medyası savunma sanayideki başarımızı özetledi: Biz alıyoruz Türkiye satıyor
Türkiye’nin savunma ve havacılık sanayisinde birçok ürünü ihraç ve ihracat yaptığını ve bu sayının giderek arttığını belirtildi

TÜRKİYE İŞ BİRLİKLERİNİ GENİŞLETİYOR

Türkiye’nin bu alanda iş birliklerini genişlettiğini ve gittikçe büyüdüğünü belirten haberde, "Türkiye savunma alanında işbirlikleri yapmaya devam ediyor. Türk savunma şirketi ASELSAN, Zargana Denizaltılarının Torpido karşı tedbir sistemi ve ASELSAN MITOSTM WECDIS haritalarına dayalı elektronik navigasyon sisteminin ilk ihracatını Pakistan ve Endonezya'da yapacak. ASELSAN'ın bir diğer önemli ihracat faaliyeti Pakistan için üretilen ilk MİLGEM için gerçekleşti. Pakistan MİLGEM'in birinci gemisinde hizmet verecek olan fabrika 2 ASELSAN MITOSTM WECDIS'in kabul testleri ASELSAN Macunköy tesisinde tamamlandı." denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...