Tgrt Haber
24 Temmuz 2021 11:46

Yunanistan'a kaçan FETÖ'cü yarbay Turgay Sökmen'in son görüntüleri ortaya çıktı

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişimini sivil imamlarla beraber yöneten ve darbe girişiminin başarısız olmasından sonra Yunanistan'a firar eden sözde yurtta sulh konseyi üyesi yarbay Turgay Sökmen'in Akıncı Üssü'ndeki görüntüleri ilk kez ortaya çıktı.

Yunanistan'a kaçan FETÖ'cü yarbay Turgay Sökmen'in son görüntüleri ortaya çıktı
yunanistan,fetö,asker

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde etkin rol oynayan eski jandarma yarbay Turgay Sökmen'in, Akıncı Üssü'nden firar etmeden önceki görüntüleri ilk kez günyüzüne çıktı.

Gerekçeli kararı 12 Temmuz'da Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tamamlanan Akıncı Üssü darbe girişimi davasının delilleri arasında Turgay Sökmen'in görüntüleri de yer aldı. Gerekçeli kararda yer verilen görüntü döküm belgesine göre FETÖ'cü Sökmen, 143. Filo Komutanlığının güvenlik kameralarına yansıdığında saatler 10.21'i gösteriyor.

RAHAT TAVIRLARI DİKKAT ÇEKİYOR

Ankara'yı bombalayan darbeci pilotlara talimat verilen 143. Filo Komutanlığının koridorunda ilerleyen Turgay Sökmen, filo komutanın odasının girişinde karşılaştığı eski pilot yarbay Tahir Neşet Öncü'ye güvenlik kameralarını işaret ederek bir şeyler konuşuyor. Bu görüşmeden sonra elleri cebinde filo komutanının odasına doğru giden Sökmen, kapı girişinde güvenlik kamerasının kadrajına girmeyen biriyle görüştükten sonra sivil imamların bulunduğu Öğretmen Gazinosu'na ilerliyor. Sökmen'in, görüntülerdeki rahat tavırları dikkati çekiyor. Dava dosyasındaki bu deliller, Sökmen'in yurt dışına kaçmadan önceki görüntüleri olarak kayıtlara geçti.

Görüntü döküm belgesine göre 143. Filo Komutanlığının güvenlik kamera saatlerinin 47 dakika geride olduğu, bu nedenle ekrana yansıyan saatlere bu sürenin eklenmesi gerektiği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...