Tgrt Haber
25 Ocak 2022 11:49

Yunanistan'ı kar fırtınası 'Elpis' vurdu! Ordu yardım için sokağa indi

Yunanistan'da kara teslim oldu. 'Elpis' adı verilen kar fırtınası, birçok bölgenin elektriksiz kalmasına neden olurken binlerce kişi de yolda kaldı, ordu yardım için sokağa indi.

Yunanistan'ı kar fırtınası 'Elpis' vurdu! Ordu yardım için sokağa indi
yunanistan,,kar,,fırtına,

Yunanistan'ı 'Elpis' adı verilen kar fırtınası vurdu. Birçok bölgeyi etkisi altına alan kar fırtınası nedeniyle başkent Atina'nın çevresindeki en büyük otoyolu Attiki Odos da dahil olmak üzere birçok merkezi yol trafiğe kapandı, toplu taşımada ise aksaklıklar meydana geldi. 55 kilometrelik otobanda mahsur kalanların kurtarılması için ordu yardıma çağrıldı. Kar fırtınası sebebiyle bazı bölgelerde de elektrik kesintisi yaşandı.

Attika Odos Otoyolu'nu işleten şirket, kar fırtınasına rağmen geçişleri ücretsiz yapmayınca trafik karla beraber kilit haline geldi. Birçok sürücü, saatlerce yolda mahsur kaldı. Gelen tepkiler üzerine geçişleri ücretsiz hale getiren şirket, kamuoyundan özür diledi. 

 

SORUMLULAR CEZALANDIRILMALI

İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Christos Stylianidis yaptığı açıklamada, kar fırtınasının önümüzdeki saatlerde daha da kötüleşeceğini vurgulayarak, Attika Odos Otoyolu’nun saatlerce kapalı kalmasından sorumlu olanların cezalandırılmasını istedi.

Yunanistan'ı kar fırtınası 'Elpis' vurdu! Ordu yardım için sokağa indi

Yunanistan Elektrik Dağıtım Şebekesi İşletmecisi (HEDNO) tarafından yapılan açıklamada, ekiplerin elektrik kesintilerini gidermek için var güçleriyle çalıştığı ifade edilerek, kesintilerden en çok etkilenen bölgelerin Doğu Attika, Eğriboz Adası, Orta Yunanistan ve Güney Pelion Dağı bölgesi olduğu aktarıldı.

Yunanistan'ı kar fırtınası 'Elpis' vurdu! Ordu yardım için sokağa indi

YÜZ YÜZE EĞİTİME ARA

Başkent Atina’nın da içinde yer aldığı Attika bölgesinde bugün ve yarın okullarda yüz yüze eğitime ara verilirken, derslerin çevrimici olarak yapılacağı belirtildi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Atina Uluslararası Havalimanı’na metro seferleri iptal edilirken, çok sayıda otobüs ve tramvay hattında seferlerin azaltıldığı aktarıldı.

Hükümet sözcüsü Yiannis Economou yaptığı açıklamada, Attika’daki kar yağışının yoğunlaşacağı ve yarında devam edeceğini belirterek, kötü hava koşullarının yol açtığı sorunların çözümü için gerektiğinde yerel yönetimlerle iş birliği içinde müdahale edebilmek için devlet mekanizmasının tam olarak devreye girdiğini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...