Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Eylül 2021 10:17

Şoke eden iddia: Yunanistan göçmenleri denize atıyor

Yunanistan Sahil Güvenlik unsurlarının, ülkelerine geçmek isteyen insanları lastik botlarla ölüme terk etmesinin ardından bu kez de yeni bir taktik belirlediği iddia edildi. Yunan güçlerinin 3 göçmeni, üzerinde can yelekleri olmadan denize attıkları öne sürüldü.

Şoke eden iddia: Yunanistan göçmenleri denize atıyor
yunanistan,göçmen,düzensiz göçmen,deniz

Aydın'ın Kuşadası ilçesine bağlı Güzelçamlı Sazlık bölgesinde tespit edilen 1 düzensiz göçmenin ifadeleri Yunanistan’ın geri itme olaylarında yeni bir taktik izlediği ihtimalini akıllara getirdi. Yanındaki iki arkadaşıyla birlikte, üzerlerinde can yeleği olmadan zorla denize atıldıklarını belirten göçmen, kendisinin yüzerek karaya çıkabildiğini ancak diğer iki arkadaşının kayıp olduğu bilgisini verdi.

Bu ifadeler üzerine söz konusu bölgede armaa kurtarma çalışmaları başlatan Türk Sahil Güvenlik ve Jandarma ekipleri, 2 göçmenin daha cansız bedenine ulaştı.

2 GÖÇMENİN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

Tespit edilen göçmen, “Yunan unsurları tarafından 3 kişilik bir grup olarak zorla denize atıldıkları, kendisinin yüzerek karaya çıktığını ancak denize atılan diğer 2 göçmenin kayıp olduğu” bilgisini verdi. Bunun üzerine Türk Sahil Güvenlik ve Jandarma ekipleri tarafından müştereken arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Çalışmaların neticesinde 24 Eylül’de 2 göçmene ait cansız beden Sazlık Koyu sahilinde bulundu.

DARP EDİP DEĞERLİ EŞYALARINI ALDILAR

Yüzerek hayatta kalmayı başaran göçmen tarafından, Sisam Adasından Yunan Sahil güvenlik güçleri tarafından 3 kişilik grup halinde sahil güvenlik botuna bindirildikleri, darp edilip paraları ve değerli eşyaları alındıktan sonra can yeleksiz olarak denize atıldıkları iddia edildi.

Aydın ili Kuşadası ilçesi Güzelçamlı Sazlık bölgesinde jandarma ekipleri tarafından tespit edilen Kamerun uyruklu 1 düzensiz göçmenin, kendisi de dahil 3 kişi olarak Yunan Sahil Güvenlik unsurları tarafından denize atıldığı yönündeki iddiaları basında büyük yankı uyandırmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...