Tgrt Haber
24 Haziran 2022 11:38 - Güncelleme : 24 Haziran 2022 12:11

Yunanistan'ın Girit planını açıkladı, 190 milyon euroluk fon! Miçotakis bir de Türkiye'yi suçladı

Yunanistan, Türkiye'ye yönelik provokatif eylemlerine bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye yalnızca 8 kilometre mesafede bulunan ve uluslararası anlaşmalara göre silahsız olması gereken 'Keçi Adası'ndan gelen görüntülerin ardından Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'ten Avrupa Birliği Liderler Zirvesi'nde Türkiye'ye yönelik küstah sözler geldi. Yunan Savunma Bakanı ise Girit planlarını açıkladı...

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Kathimerini
Yunanistan en son Keçi adasını silahlandırmıştı.
Yunanistan,Miçotakis,Girit adası
Yunanistan en son Keçi adasını silahlandırmıştı.

Yunanistan’ın Türkiye’ye karşı kışkırtıcı hamleleri devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye 8 kilometre mesafedeki ve uluslararası anlaşmalara göre silahsız olması gereken 'Keçi Adası'nı silahlandıran Yunanistan'ın Türkiye'ye yönelik provokasyonlarına bir yenisi daha eklendi. Avrupa Birliği Liderler Zirvesi öncesi açıklama yapan  Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis küstah ifadeler kullandı. Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos ise Girit planlarını açıkladı.

TÜRKİYE'Yİ SUÇLADI

 Uluslararası hukuku hiçe sayan Miçotakis, Türkiye'nin Avrupa ülkelerinin toprak bütünlüğüne itiraz etmeyi bırakmasını ve gerilimi düşürmesini istedi. AB ve ABD'nin kendilerini savunacaklarını dile getiren Miçotakis sözlerini "Türkiye'nin bu sefer gerçekten dinleyeceğini umuyorum. Bu şekilde Doğu Akdeniz'de son iki ayda meydana getirilen ve komşu ülkenin suçlu olduğu gerilimi azaltmak mümkün olacaktır" ifadelerini kullandı.

YUNANİSTAN'IN GİRİT PLANI!

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos ise, yeni silahlanma programına dahil edilen Suda planını açıkladı. Böylece Yunan donanması Doğu Akdeniz'e daha hızlı ve doğrudan erişim sağlayacak. Marathi'de ABD savaş gemileri için gerçekleşen modernizasyondan arta kalan bütçe ve diğer malzemelerin de Yunan üssü için kullanıldı kaydedildi. Buna göre, ABD'nin daha önce uçak gemisi gönderdiği Girit Adası'na kalıcı bir üs kurulması planlanıyor.

190 MİLYON EURO'LUK SİLAH YARDIMI 

Kathimerini'de yer alan haberde parlamentoya getirilen yeni silahlanma programının 190 milyon euroya mal olacağı kaydedildi. Donanmaya sağlanacak Sikorsky MH-60R SeaHawk S-70 Aegean Hawk helikopterlerinin yanı sıra RM-70 ve 122 mm roketatarların modernizasyonu ve çok sayıda silah da dahil.  Leopard 2 tankları için 30 bin 120mm mermi tedariki için de yaklaşık 150 milyon euro harcanacak. 

 

Kaynak: Kathimerini
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...