Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Kasım 2021 15:33

Yunan'dan göçmenlere insanlık dışı muamele: Silah doğrultup sopayla darbettiler

Yunanistan sahil güvenliğinin göçmenlere yönelik insanlık dışı muamelesi devam ediyor. Son olarak Ege Denizi'nde botlarla ilerleyen göçmenlere silah doğrultan Yunan sahil güvenliği, aralarında kadın ve çocukların da olduğu grubu sopalarla darbedip geri itmeye çalıştı. Söz konusu müdahaleye Türkiye'den de sert tepki geldi.

Yunan'dan göçmenlere insanlık dışı muamele: Silah doğrultup sopayla darbettiler
fahrettin altun,yunanistan,göçmenler,ege denizi

Göçmenleri almamak için Yunanistan, Ege Denizi'nde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu düzensiz göçmenleri, insanlık dışı uygulamalarla Türk kara sularına itmeye devam ediyor.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Yunan Sahil Güvenlik personelinin, silah doğrulttukları ve sopayla vurdukları göçmenleri, Türk kara sularına ittikleri görüntüleri yayınladı. Farklı dönemlerde kaydedilen görüntülerde, Yunanistan'ın aralarında kadın ve çocukların da olduğu düzensiz göçmenleri acımasız şekilde geri ittiği görülüyor.

Yunan'dan göçmenlere insanlık dışı muamele: Silah doğrultup sopayla darbettiler

GÖÇMENLERE SOPA İLE VURDULAR

Kamera kayıtlarıyla da defalarca kanıtlanan insanlık dışı uygulama ile Yunanistan Sahil Güvenlik unsurları düzensiz göçmenlerin bulunduğu botları, Türk kara sularına çekerek getiriyor. Tehlikeli manevralarla göçmen botunun ilerlemesine engel olan Yunan unsurları göçmenlere sopa ile vuruyor, silah doğrultuyor ve botu batırmak için teşebbüslerde bulunuyor.

Görüntülerde, Yunan unsurlarının havaya ve botun çevresine ateş açtıkları anlar da yer alıyor. Türkiye tarafından yardım eli uzatılan göçmenlerin arasında Yunan personeli tarafından darbedilenler de bulunuyor.

TÜRKİYE'DEN SERT TEPKİ: UTANÇ TABLOSU

 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Yunanistan sahil güvenliğinin düzensiz göçmenlerin bulunduğu bota insanlık dışı muamelesine "Bu, insanlık adına bir utanç tablosudur." sözleriyle tepki gösterdi. Altun, sosyal medya hesabından, Yunanistan sahil güvenliğinin düzensiz göçmenlerin olduğu botu batırma girişimlerinin yer aldığı videoyu paylaşarak, şu ifadeleri kullandı:

"Yunanistan'ın mülteci politikasının içler acısı fotoğrafı... Ne akıl alır, ne de vicdan... Ne yazık ki Batı dünyası, Avrupa Birliği Yunanistan'ın bu tutumu karşısında sessiz. Bu, insanlık adına bir utanç tablosudur."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...