Tgrt Haber
09 Haziran 2022 08:58 - Güncelleme : 09 Haziran 2022 09:12

Yunanistan'ın önde gelen gazetesinden Türkiye itirafı: Haklılar, askeri güce bile başvurabilirler

Yunanistan’ın en saygın gazetelerinden olan Kathimerini’nin Genel Yayın Yönetmeni Alexis Papachelas, Adalar konusunda Türkiye’nin haklı olduğunu söyleyerek uyarıda bulundu. Türkiye’nin BM’ye gidebileceğini belirten Papachelas, hatta askeri gücü bile başvurabileceğini söyledi.

Yunanistan'ın önde gelen gazetesinden Türkiye itirafı: Haklılar, askeri güce bile başvurabilirler
Yunanistan,Türkiye,Adalar,BM

Uluslararası anlaşmalara aykırı olarak Ege’deki adalara silah ve mühimmat yığan Yunanistan, yaptığı hukuksuz hareketlerle gerilimi tırmandırmaya devam ediyor.

Yunanistan’ın bu girişimine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’nun sert açıklamalarla tepki gösterirken “Yunanistan mektuplarımıza adam gibi cevap versin” diyen Çavuşoğlu, Ege Adalar’nın egemenliğinin tartışmaya açıldığını söyledi. Çavuşoğlu’nun bu açıklamaları Yunanistan’da gündem oldu.

UYARI BEKLEMEDİKLERİ YERDEN GELDİ

Türkiye’den gelen sert açıklamalar ve kesin tavırlarla neye uğradığını şaşıran Yunanistan, beklemediği bir yerden daha uyarı aldı.

Ülkenin önde gelen gazetesi Yunan Kathimerini'nin Genel Yayın Yönetmeni Alexis Papachelas, Yunan televizyonu Skai TV'de Ege'de yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Papachelas, uluslararası hukukun Türkiye'den yana olduğunu söyleyerek; "Türkiye, Birleşmiş Milletler'e başvurabilir. Yunanistan'ın askersizleştirme şartlarını ihlal ettiğini söyleyebilir" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN GEREKÇELERİ HAKLI, ASKERİ GÜCE BAŞVURABİLİRLER"

Yunan gazeteci, Türkiye'nin haklı gerekçeyle askeri gücüne başvurabileceğini de belirterek, "Türkiye bunu yaparsa, adalara deniz ablukası uygulayabilir. Buna hakkı olacaktır. Biz henüz orada değiliz ama Türkiye inşa ediyor" dedi.

"TÜRKLERİN SAVUNMALARI GÜÇLÜ"

Türk gazetecilerin baskı kurduğunu ve Yunanistan'ın "iletişim savaşında" elinin zayıf olduğunu belirten Alexis Papachelas, "En büyük sorun iletişim alanında. İletişim savaşında Türk gazeteciler bastırıyor. İddialarını güçlü savunuyorlar. Askeri olarak ise Türkiye ile denk olduğumuzu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...