Tgrt Haber
15 Eylül 2022 14:05 - Güncelleme : 15 Eylül 2022 14:19

Yunanistan ailesini katletti! Eşi ve 2 çocuğunu kaybeden baba Yunan zulmünü anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı: Şişmemiş bota dövülerek bindirildik

Muğla’da Yunan askerlerinin ölüme ittiği şişmemiş bota dövülerek bindirilen Muhammed Berjas yaşadıklarını anlattı. Eşini, birisi 9 aylık iki çocuğu olmak üzere beş akrabasını kaybeden Muhammed Berjas, anlattıkları ile yapılan zulmü gözler önüne serdi. “Yunan askerleri ailemi yok etti” diyerek gözyaşları içinde konuşan acılı babanın sözleri yürekleri dağladı.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
yunanistan,muğla,göçmen

Muğla’nın Marmaris ilçesinde önceki gün yaşanan olay Yunan zulmünü bir kez daha gözler önüne serdi. Yunan güçlerinin ölüme terk ettiği 73 düzensiz göçmen Türk sahil güvenliği tarafından kurtarıldı. Ancak aralarında çocukların da olduğu 6 kişinin cansız bedeni denizden çıkartıldı. Henüz 1 yaşına girmemiş bebek ile 4 yaşında olan çocukları ölen acılı baba yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattı.

“SU BİLE VERMEDİLER, EŞYALARIMIZI ÇALDILAR”

Lübnan’dan bir tekne ile İtalya’ya gitmek üzere yola çıktıklarını söyleyen Muhammed Berjas, yakıtlarının Yunan adası yakınlarında bitince durumu ekiplere bildirdiğini ifade eden acılı baba Yunan güçlerinin kendisini dövdüklerini ve değerli eşyalarını aldıklarını anlattı. “Su bile vermediler, saatlerce gezdirdiler ve daha sonra bizi gruplara ayırarak can sallarına bindirdiler” diyen baba Yunan gemisinin hareketi sonrasında büyük bir dalganın botu devirdiğini söyledi.

"YUNANİSTAN’A DAVA AÇACAĞIM"

Eşi, iki çocuğu ve iki akrabasını yaşanan olayda kaybeden Berjas, “Benim bindiğim can salında eşim, baldızım, yeğeni ve iki çocuğum toplam beş kişi ailemden kaybettim. Hala aranan kayıplar da amcam ve amcamın oğlu. Eşim ve çocuklarım bana tutunarak geceden sabaha kadar beklediler ama çok su yuttular dayanamadılar" diyerek, havası tam şişirilmemiş bota bindirip ölüme terk ettikleri ailesi için Yunanistan’a dava açacağını belirtti.

Türk askerlerine kendisine ve cenazelerine sahip çıktığı için teşekkür eden Berjas’ın anlattıkları Yunan zulmünü bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...