Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Ekim 2017 15:00

Yurt dışından çalınan araçlar sahte belgelerle satıldı

Yurt dışından çalıntı lüks otomobilleri sahte evrak ve geçici plaka ile yurda sokup sattıkları öne sürülen 2 kişi yakalandı. Operasyonda ele geçirilen lüks araçları satın aldığı tespit edilen 4 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

Yurt dışından çalınan araçlar sahte belgelerle satıldı
sahte belge,

İstanbul'da düzenlenen operasyonda, sahte belge ve geçici plakayla yurt dışından getirdikleri çalıntı araçları sattığı iddiasıyla yakalanan 2 şüpheli, adliyeye sevk edildi. 

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 3 Ekim'de Bakırköy Kennedy Caddesi'nde şüphelendikleri geçici plakalı lüks bir cipi durdurdu.

Aracın sorgusunda İsviçre'den çalıntı olduğu ve sahte evraklarla Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan yurda sokulduğu tespit edildi. Aracın sürücüsü Ersin B'nin cipi geçici belgelerle

Aydın Ş'den (49) 100 bin dolara satın aldığını anlatması üzerine lüks cipe el koyan polis, çalışmalarını Aydın Ş. üzerine yoğunlaştırdı.

Ekipler, Aydın Ş'nin internet üzerinden yurt dışından getirilen araçlara geçici belge temin ettiği yönünde ilan verdiğini belirledi. Aydın Ş'yi teknik ve fiziki takibe alan polis, şüphelinin 3 çalıntı aracı daha sahte belge ve plaka düzenleyerek sattığını tespit etti.

Şüphelinin ofisine düzenlenen operasyonda, Aydın Ş. ve kendisine yardım ettiği öne sürülen S.Y (24) gözaltına alındı.

Yurt dışından çalınan ve sahte evraklarla yurda sokulan 1'i Gaziantep'te 2'si İstanbul'da bulunan 3 lüks araca da el konuldu. Geçici plakalarının aynı olduğu görülen lüks araçların yurt dışındaki sahiplerine teslim edileceği öğrenildi.

Çalıntı otomobilleri sahte evraklarla satın alan Ersin B, Cemil Ç. ve Ömer D'ye çalıntı mal satın almaktan işlem yapıldı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 2 şüpheli adliyeye sevk edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...