Tgrt Haber
07 Mart 2015 16:52

Yurt genelinde Kadınlar Günü kutlamaları

8 Mart Kadınlar günü yurt genelinde çeşitli kutlamalara sahne oldu.Kocaeli,Bartın,Şanlıurfa gibi illerde kadınlar tarafından günün önemine uygun olarak kutlandı.

Yurt genelinde Kadınlar Günü kutlamaları
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü

8 Mart Kadınlar günü yurt genelinde çeşitli kutlamalara sahne oldu.Kocaeli,Bartın,Şanlıurfa gibi illerde kadınlar tarafından günün önemine uygun olarak kutlandı.
Kuzey Irak’ın sınıf noktasında bulunan Çukurca ilçesinde Cumhuriyet Caddesi üzerinde düzenlenen kutlamalara kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Bahar havasında yapılan kutlamalara Çukura Belediye Eş Başkanları, DBP, HDP eş başkanları, HDP milletvekili aday adayları ile çok sayıda kadın katıldı. Kadınlar Fakiye Teyran Kültür Sanat Merkezi sanatçılarının okuduğu birbirinden güzel Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çeken kadınlar rengarenk kıyafetle ile kutlamaya ayrı bir renk kattılar.
Kocaeli’de çalışan kadın döner ustasını görenler önce şaşırıyor, sonra yemeklerini daha da güvenle yiyor.
Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bir dönercide çalışan 19 yaşındaki kadın döner ustası Gamze Ay, görenleri şaşırtıyor. Döneri kendisi hazırlayan ve satışını yapan Gamze Ay’ı görenler, yemeğe kadın eli değdiği için daha çok güvenerek yediklerini söyledi. Bulaşıkçı olarak girdiği iş yerinde azmiyle döner ustalığına kadar yükselen Kadın Döner Ustası Gamze Ay, döneri sabahları kendisi hazırlıyor ve pişiriyor. Daha sonra ise gün boyunca satarak dükkanın gelirini sağlıyor.
Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimcileri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında bir tekstil fabrikasında program düzenledi.
Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimcileri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Bartın’da bir tekstil fabrikasında çalışan kadınlarla bir araya gelerek, karanfil dağıttı.
Daha sonra mesleğinde başarıya ulaşmış Diş Hekimi Halide Küçükkurt, Psikolog Gamze Armutçuoğlu, Avukat Semdal Çınçın, Diyetiysen ve Beslenme Uzmanı Aslı Erkaya birer konuşma yaptı. Kadın Girişimciler tekstil fabrikasında çalışan kadınlara karanfil dağıttıktan sonra beraber hatıra fotoğrafı çektirdi. Tekstil fabrikasında çalışan kadınlar ise, etkinliklerinden dolayı Bartın TSO Kadın Girişimcileri Kurulu üyelerine teşekkür etti.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği çerçevesinde basın açıklaması okundu.
İlçenin Atatürk Anıtında bir araya gelen Siverek Kadın Meclisi Platformu adına Yıldız Alreşanlı okudu. Toplumdaki kadının önemine ve son zamanlarda kadına yapılan şiddete değinen Alreşanlı konuşmasına şöyle devam etti:
“Türkiye’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında “Emekçi Kadınlar Günü” olarak kutlanmaya başlandı. 1975 yılında ve onu izleyen yıllarda daha yaygın ve kitlesel olarak kutlandı, kapalı mekânlardan sokaklara taşındı. 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi’nden sonra 4 yıl boyunca 8 Mart hiç kutlanmadı. 1984’ten itibaren her yıl kadın örgütleri tarafından direniş ve mücadele günü olarak “Dünya Kadınlar Günü” kutlanmaya devam ediliyor.
Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara karanfil dağıttı.
Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Gazi Caddesi üzerinde kadınlara karanfil dağıttı. Toplum Destekli Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla cadde üzerinde kadınlara karanfil dağıtarak kadınların gününü kutladı. Esnaf ve vatandaşlara hayırlı işler temennisinde bulunarak karanfil dağıtan polis ekiplerinin bu davranışı vatandaşlar tarafından da takdir kazandı. Kadına şiddetin arttığı dönemde polis ekiplerinin böylesi bir faaliyet gerçekleştirmesinin önemli olduğunu ifade eden vatandaşlar, kadınlara bir gün değil her gün verilmesi gerektiğini vurguladı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...