Tgrt Haber
25 Haziran 2021 08:51

Yurtta hava durumu: Bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji’den yapılan hava durumu tahminine göre, cuma gününde itibaren Türkiye’nin genelinde bunaltıcı ve kavurucu sıcaklar görülmeye başlayacak.

Yurtta hava durumu: Bugün hava nasıl olacak?
Hava durumu,İstanbul,Meteoroloji

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinin hava durumu tahminini yayınladı. Tam normalleşme öncesi hava durumu binlerce kişi tarafında merak ediliyor. 1 Temmuz’a kadar İstanbul ve Marmara’da etkisini sürdüren “yağışlar bitecek mi?” sorusu merak konusu. 

Meteoroloji, Cuma gününden itibaren yurt genelinde bunaltıcı havaların yaklaştığını ve sıcaklıkların mevsim artacağı tahmin ediliyor.

KUZEY BATIYA YAZ GELİYOR

Yapılan son bilgilendirmelere göre, Cuma gününden itibaren kuzey batı bölgelerine de yaz geliyor. Sıcaklıklar yükselmeye başlayacak. Özellikle İç Ege, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesi'nde hafta sonu sıcaklıklar 40 dereceye kadar ulaşacak. 

EGE’DE SICAKLIKLAR 40 DERECEYİ GÖRECEK

İzmir'de cuma günü 36 dereceye yükselen sıcaklıklar, pazar günü 38 dereceye kadar çıkacak. Aydın ve Manisa'da ise hafta sonu sıcaklıklar 40 dereceyi de aşacak.

MARMARA’DA YAĞIŞ BEKLENİYOR

1. Bölge Müdürlüğünden yapılan değerlendirmelere göre, bölgedeki sıcaklıkların mevsim normalleri civarında olması bekleniyor. Parçalı, yer yer çok bulutlu havanın hakim olacağı bölgede, İstanbul ve Kocaeli dışında sağanak ile gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvetli esecek.

DİYARBAKIR °C, 38°C
Az bulutlu ve açık

İSTANBUL °C, 28°C
Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği

İZMİR °C, 36°C
Az bulutlu

ANTALYA °C, 37°C
Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeydoğu kesimleri yer yer çok bulutlu

ANKARA °C, 29°C
Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

TRABZON °C, 25°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

YURTTA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Yurtta hava durumu: Bugün hava nasıl olacak?

METEOROLOJİ SOSYAL MEDYA HESABINDAN UYARDI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım yurt genelinde sıçaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini belirtti. Öte yandan Meteroloji Uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından "Temmuz ayına Turkiye ve Avrupa normallerden sıcak bir hava ile girecek. Yaz'ı doyasıya yaşayacağız. Yaz yazlığını yapacak ki Kış da kışlığını yapabilsin" diye belirtti.

Yurtta hava durumu: Bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji'nin yaptğı paylaşım:
Yurtta hava durumu: Bugün hava nasıl olacak?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...