Tgrt Haber
07 Haziran 2017 15:56

Yurtta sulh konseyi çözüldü! 'Darbeyi onlar yaptırdı'

Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin de yargılandığı davada, askeri birliklere darbe emrini içeren mesajlar gönderen sanık Albay Kardal savunma yaptı.

Yurtta sulh konseyi çözüldü! 'Darbeyi onlar yaptırdı'
Yurtta Sulh Konseyi,Darbe,15 Temmuz,darbe çatı davası

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Karargahında yaşanan eylemlere ilişkin, aralarında sözde Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin de yer aldığı 221 sanığın yargılandığı davanın 13'üncü celsesine başlandı

Davanın 13'üncü celsesi, eski Piyade Kurmay Albay Osman Kardal savunmasıyla başladı. Uluslararası Cari Harekat Merkezi Amiri eski Kurmay Albay Osman Kardal, darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı'ndaki eylemlere ilişkin açılan davada savunma yaptı.

"DARBEYİ FETÖ'NÜN YAPTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Darbe girişiminin kim tarafından yapıldığını düşündüğünü sorulması üzerine Kardal, "Ben bu darbenin FETÖ tarafından yapıldığını düşünüyorum. Buna emir komuta içinde giren de var. Bir de işin içinde kendisini bulanlar var. Onlar yapmışlardır, daha doğrusu yaptırmışlardır. Onların açığa çıkarılması lazım. Benim isim olarak bildiğim yok. Ben de suçlanmış birisiyim" cevabını verdi.

Yurtta sulh konseyi çözüldü! 'Darbeyi onlar yaptırdı'

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...