Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 May 2021 15:30

Yüz yüze eğitim devam edecek mi?

Gözler Kabine toplantısına çevrildi. Peki okullar açılıyor mu? Yüz yüze eğitim devam edecek mi, yoksa tatil kararı mı verilecek? tüm soruların cevabı yapılacak olan toplantıyla belirlenecek.

Yüz yüze eğitim devam edecek mi?
okullar,milli eğitim bakanı,korona virüs,bir haziran

Kısıtlamadan en çok etkilenen veliler ve öğrenciler okulların ne zaman eğitime başlayacağı konusunu merak ediyor. Gözler 1 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısına çevrildi.

"KOŞULLARA UYMAK ŞARTIYLA YÜZ YÜZE EĞİTİME BAŞLANABİLECEK"

Milli Eğitim Bakanlığı'nda gelen açıklamada, "Resmî ve özel tüm okul öncesi eğitim kurumları, özel gereksinimli öğrencilerimizin özel eğitim okul ve sınıfları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile 8 ve 12. sınıf öğrencilerinin destekleme ve yetiştirme kursları/takviye kurslarında 17 Mayıs Pazartesi gününden itibaren "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Kontrol Kılavuzu"ndaki koşullara uyulması şartıyla yüz yüze eğitime başlanabilecektir. Bu kapsamdaki öğrenci, öğretmen ve eğitim çalışanlarımızın salgın kısıtlamalarından etkilenmemesi için gerekli kolaylık, Valiliklerimiz tarafından sağlanacaktır. ifadeleri kullanıldı.

"1 Haziran Salı gününden itibaren yüz yüze eğitimin devamıyla ilgili karar, bu tarih öncesinde yapılacak durum değerlendirmesinin ardından kamuoyu ile paylaşılacaktır."

"ÇOCUKLAR EVDE DURMAK İSTEMİYOR"

Kısıtlama döneminde ailecek sürekli evde olmaktan bunaldıklarını anlatan Çiğdem Durmuş, "Yaz aylarının geldiğini biri 10, diğeri 12 yaşında olan çocuklarının  tatil yapmak istediklerini söyledi. İki yıldır tatil yapamadıklarını bu nedenle  çocukların bilgisayar ve sosyal medyadan uzak tutamadığını aktardı. Çocuklarının psikolojik hem de sosyal sorun yaşamaması için kısıtlamaların normallesini beklediklerini söyledi. Bu nedenle 1 Haziran’da açıklanacak  kararı heyecanla beklediklerini aktardı." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...