Tgrt Haber
28 May 2021 14:40

Yüz yüze eğitime ne zaman geçilecek? Bilim Kurulu üyesinden açıklama

Yeni normalleşme için Türkiye 1 Haziran’a kilitlendi. Yüz yüze eğitim başta olmak üzere önemli kararların alınması bekleniyor. Bilim kurulu üyesi Profesör Doktor Mustafa Necmi İlhan da 1 Haziran sonrası yüz yüze eğitimin iller bazında başlayabileceğini işaret etti.

Yüz yüze eğitime ne zaman geçilecek? Bilim Kurulu üyesinden açıklama
yüz yüze eğitim,koronavirüs,eğitim

Yeni normalleşme takvimi için gözler 1 Haziran’a çevrildi. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi ilhan da 1 Haziran sonrası yüz yüze eğitimin iller bazında başlayabileceğini işaret etti.

"YÜZ YÜZE EĞİTİM İLLER BAZINDA OLABİLİR"

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İlhan , “Mavi ve sarı renkte olan illerde okulların açılması yoluna gidilebilir. Vaka durumuna göre bunu 1 Haziran’da değerlendirmek daha doğru olacaktır. Karar, Türkiye genelinde alınabileceği gibi iller bazında da olabilir” dedi.

Yüz yüze eğitime ne zaman geçilecek? Bilim Kurulu üyesinden açıklama

Yüz yüze eğitimdeki kazanımların çok daha fazla olduğunu vurgulayan İlhan, “Yüz yüze eğitimde kazanımlar farklı olabiliyor. Çocuğun öğretmeniyle arkadaşlarıyla bir arada olmasının psikolojik açıdan oldukça önem taşıdığı aşikar. Eğer vakalar belli bir seviyede giderse özellikle riskli olmayan illerimiz başta olmak üzere Türkiye genelinde eğitim yüz yüze olarak bir süre daha devam edebilir”dedi.

EĞİTİM İÇİN KARAR VAKALARA GÖRE VERİLECEK

Bilim Kurulu Üyesi İlhan, yüz yüze eğitime geçme kararının iller bazında verilmesinin daha uygun olabileceğinin altını çizdi.

“Nüfusu 300-400 bin olan yerde vaka sayısı çok fazla ise orada açılmama söz konusu olur, eğitim-öğretim uzaktan eğitimle devam eder. Örneğin, büyükşehirlere bakıldığında belli bir seviye tutturulabilirse planlama buna göre olabilir.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...